Лайфхаки, як використовувати скошену траву / depositphotos.com

Для того щоб прилегла до заміського будинку територія завжди була охайною, регулярно потрібно боротися з бур'янами і зайвою травою. Єдиний метод - регулярно косити її, але тоді після процедури залишається "зелена купа", яку треба кудись дівати. УНІАН з'ясував, чим корисна скошена трава на грядках і як її краще застосовувати ще.

Чи можна закопувати скошену траву в землю - точна відповідь

Один з варіантів, як використовується скошена трава під помідори та інші овочі - мульчування. Це універсальний метод облагороджування грядок і дуже корисний агроінструмент. Допомагає боротися з бур'янами, постачати рослини потрібними елементами і володіє іншими важливими характеристиками.

Зелена скошена трава - це гаряча активна мульча, яка разюче відрізняється від звичайної. Суть в тому, що суха солома або сіно, потрапляючи в грунт, потребують великого відрізку часу, перш ніж почнуть деформуватися, віддаючи мікроелементи. Скошений газон вже пошкоджений (прим'ятий, надрізаний), тому готовий "ділитися" своїм хімічним складом відразу, що значно прискорює сприятливий вплив на рослину і грунт.

Відео дня

Так що, не сумнівайтеся, чи можна скошену траву класти під дерева - однозначно, та й не тільки під дерева. Сміливо мульчируйте зрізаним газоном будь-які чагарники, квіти, овочі та ягоди.

Скошена газонна трава, як добриво - технологія приготування настою

Другий метод, як використовується скошена трава на грядках - це у вигляді підгодівлі. Дачники готують настій (зелену бражку), поміщаючи скошену траву в бочку (потрібно зайняти не більше 1\3) і доверху заливають водою. В такому стані суміш бродить 2-3 тижні, але точний термін сильно залежить від температури повітря - чим вона вища, тим швидше буде готовий настій.

В якості додаткової опції можна влити в бражку склянку пива або квасу, додати лопату гною або курячого посліду. Це не обов'язково, але робить настій більш "наваристим", хоча у трави і без того досить активних дріжджів. Коли органічна підгодівля буде готова, нею можна поливати рослини.

Ще один спосіб, як використовувати скошену траву на городі - скласти її в компостний мішок або поліетиленовий пакет. Газон перегниє, перепріє і перетвориться в шикарне добриво взагалі без будь-яких зусиль з вашого боку.

Для чого можна використовувати скошену траву ще

Цікавий лайфхак, який використовують кмітливі дачники - це коли скошена трава на грядках виявляється своєрідною "ковдрою" для посадок. Суть в наступному:

  • зістрижений газон потрібно ретельно висушити;
  • спорудити відтік від грядок під час відлиги;
  • зробити над посадками солом'яні будиночки.

Цей метод практичний для подзимних посадок і рослин, які будуть зимувати на грядках. Солом'яне укриття захистить ваші саджанці від морозів і снігу, але ви повинні не забути прибрати його навесні, інакше висушена трава буде перешкоджати таненню снігу.

Вас також можуть зацікавити новини: