Позбутися від цвітіння води в бочці нескладно / depositphotos.com

Мало хто з дачників знає, що для поливу рослин ідеально підходить тільки підігріта вода - холодна знижує здатність городніх культур вбирати корисні речовини, а також підвищує ризики бути атакованими шкідниками.

Простий і швидкий варіант підігрівати воду - залишити її в бочці під сонячними променями, проте тоді виникає питання: "Чому зеленіє вода в баку і що з цим робити". УНІАН розповість, як вчинити, якщо цвіте вода в єврокубі або інший городньої ємності.

Чому зеленіє вода в бочці - головна причина

Перш ніж вирішувати проблему з тим, що зробити, щоб не цвіла вода в єврокубі, важливо розібратися з її суттю. Почнемо з того, що вода зацвітає не просто так - в ній міститься безліч корисних речовин. Саме вони стають привабливим середовищем для бактерій, які, розмножуючись, і викликають цвітіння. 

Відео дня

Друга причина - в бочці відсутній водообмін, як в природних водоймах. Наприклад, ви регулярно берете воду з бака, але не додаєте свіжу. Через це стара застоюється, нічим не розбавлена, і починає зеленіти.

Постійно цвіте вода в пластиковому баку - що робити

Перше, про що ви повинні пам'ятати, якщо не знаєте, чим знезаразити воду в бочці - ні в якому разі не можна додавати в бак мідний купорос, як роблять багато хто. Розчинений сульфат міді накопичується в грунті і овочах, тому використовувати його можна тільки для басейну.

Існує цілих дві перевірених альтернативи, що додати в воду, щоб вона не тухла в бочці:

  • кілька кристалів марганцівки;
  • свіже листя хрону або водних рослин.

Крім цього, привчіть себе накривати бак кришкою - так ви перекриваєте доступ сонячних променів і повітря до води, а також регулярно оновлювати рідину в бочці.

Як очистити воду в бочці, якщо вона вже зацвіла

Якщо ви занадто пізно почали читати наші поради і помітили, що вода в баку зелена з неприємним запахом, використовуйте городній лайфхак - розведіть у воді 3 ст.л гашеного вапна, а потім вилийте цей розчин в бак. Через 2-3 дні рідина для поливу знову буде прозорою, а стінки і дно бочки чистими.

Вас також можуть зацікавити новини: