Коли краще поливати квіти - проста відповідь на вічне питання / фото depositphotos.com

Рослини в будинку або квартирі надають затишок та свіжість. Свіжа зелень в кімнаті завжди радує погляд. У вирощуванні домашніх рослин дуже важливу роль відіграє полив. УНІАН розбирався, як часто поливати квіти.

Як визначити, коли поливати квіти - часто роблять помилку

Домашні садівники-початківці при виборі періоду поливу вазонів керуються правилом "сухої землі". Якщо при дотику земля в горщику суха, то потрібно полити рослину. Так краще не робити. Якщо земля в горщику висохла, то з поливом вже запізнилися. І вже точно не варто чекати, коли ваш зелений "вихованець" почне в'янути.

Найвдаліший момент для поливу домашньої рослини - коли верхній шар грунту в горщику підсох, але земля під ним ще злегка волога.

Відео дня

Скільки разів треба поливати квіти - важливий нюанс

У кожної рослини свій період поливу. Перед тим як обрати квіти для оселі, необхідно дізнатися про них більше інформації, щоб визначити, скільки разів на тиждень потрібно поливати кімнатні квіти.

Для тих, хто обрав невибагливі рослини для свого житла, є універсальне правило поливу – частота залежить від пори року, а також рівня вологості. Так, в холодну пору перерви між поливами можуть досягати до двох тижнів. А ось поливати квіти влітку необхідно частіше - раз в період від 3 до 7 днів в залежності від висихання грунту

Коли поливати квіти - вранці або ввечері

Також багато любителів домашніх квітів сперечаються, коли краще поливати кімнатні рослини - вранці або ввечері. Відповідь на це питання дуже проста – все залежить від пори року. У теплий сезон краще поливати ввечері, а в холодний – вранці.

Як правильно поливати квіти, щоб не залити - покрокова іструкція

Важливо контролювати обсяг води, який витрачається на один вазон, адже кімнатні рослини можна залити й вони загинуть:

  1. Завжди подивайте квіти маленькими порціями і дуже акуратно.
  2. Необхідно припинити підливати воду в вазон, як тільки вона потече з отвору на дні горщика.
  3. Після поливу в тарілці під горщиком с рослиною не повинно бути багато зайвої води.

Якщо дотримуватися всіх зазначених правил поливу, то коріння рослин не загниє, а квіти будуть радувати кожен день.

Раніше УНІАН писав, чи можна тримати фіалки в будинку.

Вас також можуть зацікавити новини: