Коли садити моркву навесні / фото ua.depositphotos.com

У квітні у власників земельних ділянок багато роботи. У цьому місяці починається сезон посадок і посівів. Морква - одна з основних овочевих культур в Україні, яку обов'язково висаджують на ділянці. УНІАН назвав найкращі терміни для посадки корисного овоча.

Раніше ми розповідали, чим поливати моркву для хорошого врожаю при посадці. 

Коли садити моркву в квітні 2023 року

Морква вважається морозостійкою культурою і може перенести весняні заморозки. Проте поспішати з висадкою моркви не варто, інакше вона може згнити. 

Відео дня

Висаджувати моркву слід тоді, коли температура грунту досягне +3...+6°C. Для цього температура повітря протягом декількох днів повинна досягати +12°. За народними прикметами, моркву можна садити в грунт коли зацвіте мати-й-мачуха.

Коли садити моркву навесні за місячним календарем

Вибрати відповідний час для посадки допоможе не тільки прогноз погоди, але і місячний календар. Деякі дні місячного календаря вважаються більш-менш врожайними.

Вдалими для посадки моркви вважаються 4, 7, 8, 9, 18, 25, 26, 27, 28 квітня. 

Не варто садити моркву - 1, 6, 15, 19, 21, 22, 23, 29 квітня.

Як садити моркву у відкритий грунт

Виберіть рівну ділянку землі без тіні. Землю прополіть граблями, розбийте великі грудки. Насіння моркви для кращого врожаю можна замочити в стимуляторах росту, потім за 2 години до посадки замочити у воді.

Зробіть борозну в землі глибиною не більше 3 см і просійте насіння на відстані 2 см один від одного. Присипте землею. Якщо грунт сухий - злегка полийте з лійки. До появи перших сходів насіння потрібно поливати кожен день. Якщо раптово настали заморозки, можна на ніч прикрити ділянку плівкою або тканиною.

Вас також можуть зацікавити новини: