Кімнатні квіти-фото і назви / фото depositphotos.com

Кімнатні квіти роблять наш будинок затишнішим і дружелюбнішим. Всі любителі рослин мріють знайти невибагливого і симпатичного зеленого друга. Ми назвали найкрасивіші кімнатні квіти з фото і назвами. Можливо деяких з них ростуть у вас вдома, але ви не знали, як вони називаються.

Відео дня

Каланхое

Кімнатні квіти - фото каланхое / фото minka2507, Pixabay

Симпатичний і невибагливий каланхое має округлі листочки і багатошарові квітки. Рослина любить розсіяне світло і регулярний полив. Грунт не має пересихати, але і допускати застою води не можна. Зів'ялі квітки каланхое потрібно підрізати, а в період спокою рослину не можна підгодовувати.

Молочай

Кімнатні квіти назви і фото-молочай / hartono subagio, Pixabay

Молочай - це великий рід квіток, який налічує близько 2000 видів. Серед них є як дикороси, так і декоративні кімнатні квіти. Об'єднує їх наявність їдкого отруйного соку, тому таку квітку не можна вирощувати в будинку з дітьми і тваринами, які можуть випадкого з'їсти листя.

Найблагороднішим і найкрисивішим представником сімейства вважається багаторічний молочай Миля, який круглий рік цвіте дрібним червоним суцвіттями. Висаджують його в грунт для кактусів з додаванням глини. Молочай Миля світлолюбний, не переносить заморозки і часті обприскування. Поливають його нечасто.

Пеларгонія (герань)

Кімнатні квіти назви-пеларгонія congerdesign, Pixabay

Пеларгонії, відомі також як герані, часто підвішуються в горщиках на балконах і на веранді. З травня по жовтень на них з'являються великі пишні суцвіття червоних, білих, помаранчевих і рожевих відтінків. Герань вирощують на сонячному місці і поливають приблизно раз на тиждень. Кожну весну квітку пересаджують в горщик побільше. Якщо рослини вивішують на вулиці, то з жовтня їх треба вкривати від морозів.

Аспарагус

Квіти Кімнатні-фото аспарагуса / фото ua.depositphotos.com

Багаторічний в'юнкий аспарагус з голками замість листя можна помітити майже у всіх будинках. У період цвітіння з'являються маленькі червоні ягоди. Аспарагус важливо регулярно поливати, щоб грунт завжди була злегка вологим. Любить розсіяне сонячне світло, хоча добре переносить і тінь. Гілки рослини потрібно обприскувати з пульверизатора. Аспарагус швидко розростається, тому раз в 2-3 роки рослину пересаджують.

Товстянка (грошове дерево)

Самі невибагливі кімнатні квіти-грошові дерева / фото ua.depositphotos.com

Грошове дерево, крассула або товстянка - дуже проста в догляді рослина, популярна у всьому світі. Езотерики вважають, що ці кімнатні квіти приваблюють багатство в будинок. Крассули приживаються в будь-яких умовах і не вимагають рясного поливу. Взимку їх поливають раз на 2 тижні, в інші сезони - раз в тиждень. Переливати не рекомендується, інакше товстянка почне гнити.

Сансев'єра

Кімнатні квіти-фото і опис сансевьери / фото ua.depositphotos.com

Вічнозелена сансевієрія - дуже невибаглива рослина, яка очищає повітря і поглинає токсичні для людини речовини. Любить яскраве освітлення, хоча непогано переносить і тінь. Взимку рослину поливають 2 рази на місяць, а з весни по осінь - раз в 10-14 днів. Посуху сансев'єра переносить краще, ніж перезволоження. Пожовкле листя потрібно обрізати.

Примула

Найкрасивіші квітучі кімнатні квіти-примули szjeno09190, Pixabay

Яскрава примула з великими квітками зацвітає ранньою весною і продовжує цвісти до середини літа. У догляді квітка не дуже вибаглива, але не любить спеку і прямі сонячні промені. Комфортна для нього температура становить не більше 20°. Якщо в приміщенні спекотніше - рослину потрібно регулярно обприскувати.

Під час цвітіння кущ поливають 3 рази в тиждень, в інший час - 1 раз в тиждень. Взимку в період спокою примули виставляють в прохолодне, але добре освітлене приміщення.

Хавортія

Красиві Кімнатні квіти-хавортії / фото Thomas Martin, Pixabay

Хавортія - це багаторічна рослина з довгим м'ясистим листям. Цвіте невеликими блідими квітками рожевого або зеленого відтінку. Квітку рекомендується вирощувати в широкому і неглибокому горщику, щоб вона швидше росла вгору. Влітку рослину вирощують під розсіяним світлом, а на зиму переносять в прохолодне і світле місце. Під час холодів хавортію поливають раз на місяць, а в теплу пору - 1-2 рази на тиждень. Ця культура любить свіже повітря, тому влітку її можна виносити на балкон.

Цикламен

Найкрасивіші Кімнатні квіти-цикламени / фото Susanne Jutzeler, Schweiz, з сайту Pixabay

Цикламен - дуже гарний багаторічник з рожевими, червоними або білими квітками, що ростуть вгору. Ця рослина незвична тим, що цвіте взимку, а на літо скидає квітки і листя. Через це недосвідчені квітникарі влітку можуть подумати, що квітка загинула.

Вирощують її під розсіяним світлом і регулярно поливають, але вода не має потрапляти на саме стебло і листя. Влітку у цикламена період спокою - його рідше поливають і ставлять в тінь. Восени квітку переносять в прохолодне місце, щоб вона зацвіла. Якщо цикламен буде зимувати в теплі, то не зацвіте, а знову скине листя.

Вас також можуть зацікавити новини: