Як обробити рослини содою - лайфхаки / depositphotos.com

Від грибкового захворювання під назвою "борошниста роса" страждають практично всі посадки - від овочів від ягід і чагарників. Саме тому кожен другий дачник намагається з'ясувати, як позбутися від борошнистої роси на агрусі, огірках, смородині та інших культурах. УНІАН з'ясував найкращий метод і готовий ним поділитися.

Сода від борошнистої роси на агрусі і смородині

Незважаючи на велику кількість спеціальних препаратів, народні засоби продовжують бути гідною альтернативою різним рідинам в баночках з красивими етикетками. Відомо, що сода від борошнистої роси на смородині і агрусі так само ефективна, як і розрекламовані хімічні засоби.

Розповідаємо, як приготувати содовий розчин від борошнистої роси на цих ягодах:

Відео дня
  • 2 ст. л соди розчинити в 2 л води;
  • додати 1 ст. л миючого для посуду;
  • перемішати розчин і перелити його в зручну пляшку з пульверизатором.

Таким народним засобом можна і потрібно обробляти посадки вранці або ввечері, коли сонце не дуже агресивне. Періодичність - кожні 3-5 днів до повного знищення грибка.

Харчова сода від борошнистої роси на огірках - рецепт

Ті дачники, які успішно використовували содовий розчин на ягодах, часто запитують, чи можна обприскувати огірки содою для позбавлення від тієї ж борошнистої роси. Відповідь позитивна - так, диво-порошок відмінно "вбиває" грибок і на овочах. Вам потрібно:

  • у теплій воді розчинити 3 ст. л соди;
  • в окремій ємності розм'якшити 50 гр господарського мила;
  • додати його до соди з водою;
  • перемішати розчин, перелити в пляшку з пульверизатором.

Обробляти огірки потрібно шість разів на день 1 раз в тиждень, якщо грибок вже з'явився. У разі, коли вам потрібна профілактика, вистачить і 1 разу на два тижні. До речі, харчова сода успішно бореться не тільки з борошнистою росою, але і з шкідниками, а також покращує врожайність і смак плодів.

Вас також можуть зацікавити новини: