Кращі сорти низькорослих помідорів / pixabay.com

Невибагливі сорти помідорів - одні з кращих для городу та для вічно зайнятих або ледачих городників. Такі томати не потрібно пасинкувати і підв'язувати, вони стійкі до більшості "помідорних" хвороб, не тріскаються і дають гарний врожай.

Раніше ми розповідали, чим поливати моркву для хорошого врожаю при посадці.  

Кращі сорти низькорослих помідорів для відкритого грунту

Всі ці сорти томатів універсальні - їх можна додавати в салат, готувати з них сік, кетчуп, консервувати, квасити або солити.

Відео дня
  • Флора - червоний томат

Ранньостиглий сорт, його можна садити і в теплиці, і на грядці. Виростає висотою 40-50 см, надзвичайно стійкий до різного роду захворювань. Томати - ароматні, округлі, яскраво-червоні, вагою 100-130 г. Їх можна їсти як у свіжому вигляді, так і консервувати.

  • Ефемер - червоний томат

Це також ранній сорт томата, один з найбільш врожайних. Його можна садити як в теплиці, так і у відкритому грунті. У висоту виростає 35-40 см, плоди - круглі і червоні вагою 80-100 г, стійкі до захворювань.

  • Мобіл - червоний томат

Середньостиглий сорт помідорів, які можна вирощувати як у відкритому грунті, так і під плівкою. Росте компактними кущиками висотою 60 см, стійкий до відомих "томатних" хвороб. Плоди - круглі та інтенсивно-червоні, дуже соковиті, вагою 110-120 г. Ось що говорять про цей сорт:

Помідори дуже смачні у салаті, але їх також можна консервувати та солити. І найголовніше - вони дуже довго зберігаються і їх можна без побоювання перевозити.

  • Турмалін - рожевий томат

Середньо-ранній сорт помідорів, який відрізняється високою врожайністю. Добре росте як у відкритому грунті, так і в теплицях. Висота кущиків - 70 см. Плоди - круглі, рожевого кольору, стійкі до розтріскування і дуже смачні.

  • Пані Яна - рожевий томат

Ранньостиглий сорт, який можна вирощувати на грядці й під плівкою. Виростає висотою до 80 см, пасинкувати його не потрібно. Плоди - красиві й округлі, рожевого кольору. Ось які про нього відгуки:

Помідори виростають несподівано великі та щільні. Вони не тріскаються і ростуть акуратними гронами, м'якоть у них - цукриста.

  • Дружба - жовтий томат

Це середньоранній сорт, який, як і більшість жовтих томатів, відрізняється солодкістю в смаку. Росте кущиками висотою 40-70 см. Плоди - округлі, жовтувато-оранжевого кольору, 70-100 г. Цей сорт стійкий до фітофторозу, його можна вживати не тільки в свіжому вигляді, але і консервувати.

  • Ріо-Гранде - червоний томат-сливка

Це ранній і високоврожайний сорт. Виростає у висоту 50-60 см, чудово переносить спеку і стійкий до захворювань. Плоди - насиченого червоного кольору у вигляді сливок, вагою 70-150 г. Ці томати добре консервувати, солити, готувати з них томат-пасту або свіжі салати. Також дуже добре переносить транспортування.

Вас також можуть зацікавити новини: