Як правильно розвести аспірин для поливу квітів / фото depositphotos.com

Кімнатні квіти люблять всі. Але давайте чесно визнаємо, що дійсно красиві рослини виростають далеко не у кожного. Хтось після двох-трьох невдач вирішує, що садівництво - це не його. Інші ж намагаються розібратися, в чому ж справа, і рано чи пізно досягають успіху.

Ми розповімо вам про те, як при мінімальних фінансових вкладеннях виростити на підвіконні квітучий сад.

Чому квіти люблять аспірин

Біологи стверджують, що препарат має наступний вплив:

Відео дня
  • підвищує імунітет рослини;
  • квітка, якая отримала таку підгодівлю більш стійка до захворювань;
  • рослину намагаються обходити стороною шкідники;
  • з'являється стійкість до різних грибків;
  • цвітіння відбувається більш яскраво;
  • листя стає більш яскравим та пружним.

Врахуйте, що така підгодівля має бути одноразовою, не варто тримати рослину на аспірині весь час, оскільки це абсолютно не має сенсу. Отримуючи підгодівлю постійно, рослина звикне до неї і перестане реагувати.

Як використовувати аспірин для підгодівлі квітів

Стандартне дозування розчину аспірину - 3 таблетки на 3 літри відстояної води кімнатної температури. Після повного розчинення препарату використовуємо розчин для поливу. Оптимальний варіант - 1 раз на 2 місяці.

Як використовувати аспірин для підгодівлі квітів / фото ua.depositphotos.com

Як розвести аспірин для кімнатних квітів

Досвідчені садівники розходяться в думці стосовно того, як правильно розвести аспірин для поливу квітів. Існує кілька способів приготування розчину:

  • цілу таблетку аспірину можна просто відправити в банку з літром води і чекати, коли вона повністю розчиниться;
  • аспірин можна потовкти в порошок і тільки після цього залити водою. В цьому випадку препарат розчиниться набагато швидше;
  • також можна використовувати гідроліз. Воду потрібно довести до кипіння, додати аспірин з розрахунку одна таблетка на літр рідини і кип'ятити на повільному вогні протягом 30 хвилин. Річ у тім, що аспірин при кип'ятінні розпадається на оцтову та саліцилову кислоту, яка не розчиняється у воді. В процесі закипання з'являться білі пластівці, які краще прибрати, а розчин після охолодження використовувати для поливу.

Єдиної думки щодо того, який із способів приготування розчину є більш правильним не існує, окільки всі рослини реагують на препарат індивідуально. 

Чи можна поливати фіалки водою з аспірином

Так, безумовно, однак потрібно враховувати, що для фіалок стандартне дозування з розрахунку 1 таблетка на 1 літр води не підходить. Щоб домогтися бурхливого цвітіння, розчин має бути більш концентрованим: тобто 1 таблетка препарату на 500 мл.води. 

Розчин ідеально підходить як для обробки листя, так і для кореневого підживлення рослини. Однак врахуйте, що фіалка благотворно відреагує тільки на свіжий препарат. Поливати квітку засобом, який стоїть вже кілька днів не варто, реакція буде мінімальною.

Аспірин для орхідей - чи можна використовувати цю підгодівлю

Можна, проте далеко не завжди. Засіб варто використовувати тільки в двох випадках: якщо рослина давно не цвіте і не збирається цього робити, і якщо листя почали різко жовтіти.

Якщо ж орхідея нормально себе почуває і не подає ознак захворювання, підгодовувати її аспірином варто не частіше, ніж раз на місяць.

Аспірин для герані - результат вас здивує

Герань - це єдина рослина, яке моментально реагує на таку підгодівлю.

Перше, що ви побачите після використання засобу - це стрімкий ріст стебла та появу нових листових пластин. Засіб чудово підходить і для поливу, і для обприскування. Стандартна доза - 1 таблетка на 1 літр води. Квітку потрібно поливати тільки свіжим розчином і не частіше, ніж один раз на 2-3 тижні.

Раніше ми писали про те, як лікувати троянди без хімії.

Вас також можуть зацікавити новини: