Місячний посівний календар на травень 2024 року / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Останній місяць весни, безсумнівно, найбільш плідний і відповідальний для власників ділянок. Список того, що робити на городі в травні, вельми великий. Саме в травні відбуваються посадки і посіви більшості культур, а вже посаджені раніше прополюють, обприскують і підгодовують. У саду проводять санітарну обрізку, а на клумбі пересаджують і розмножують квіти.

Роботи на ділянках стає дуже багато і грамотно розпланувати всі необхідні процедури допоможе місячний посівний календар на травень 2024. Він назве врожайні та невдалі дати для посівів, а також підкаже, чим зайнятися на ділянці в кожен день.

Місячний посівний календар на травень 2024 Україна

1-2 травня - хороші дні для догляду за ділянкою - прополювання бур'янів, обрізки хворих і старих гілок, підстригання газону і формування живоплоту. Завдані рослинам рани швидко загояться. Для посівів період не дуже вдалий, окрім посадки цибулинних квітів.

Відео дня

3-5 травня - хороші дні для посадки редиски, зелені та всіх коренеплодів (моркви, буряка, редьки, ріпи, петрушки, пастернаку). Дозволене щеплення і пасинкування рослин, внесення добрив, посадку ягідних кущів. За сприятливої погоди - пересаджування розсади у відкритий ґрунт.

6-9 травня - дні молодика. Посівний календар не рекомендує працювати з рослинами. Можна рихлити і перекопувати ґрунт, полоти бур'яни, готувати інвентар.

10-13 травня - дуже врожайні дні для посіву будь-яких овочів, посадки квітів, ягідних кущів і винограду. Можна пересадити розсаду на город, посіяти полуницю і суницю. Поливи і підживлення будуть подвійно корисними, але не рекомендується застосовувати отрутохімікати.

14-17 травня - для посівів нових культур період не дуже вдалий. Можна подбати про інші посіви - полити, підживити, накрити від морозів, обрізати старі гілки. Хороші дні для догляду за садом, обприскування дерев від хвороб і побілки стовбурів. Можна боротися з бур'янами і шкідниками, але не варто рясно поливати ділянку.

Місячний посівний календар на травень 2024: що і коли робити на ділянці

18-21 травня - дуже добре приживуться і дадуть багатий урожай посаджені сьогодні баштанні культури (дині, кабачки, гарбузи, кавуни), а також кукурудза, зелень, салати, огірки. Можна пересаджувати у відкритий ґрунт розсаду, а на клумбу - квіти. Дозволено вносити мінеральні добрива та застосовувати хімічні препарати - вони зашкодять менше, ніж зазвичай. Однак не варто обрізати рослини.

22-24 травня - дні повного місяця. Місячний посівний календар не рекомендує працювати з рослинами.

25-28 травня - посадка картоплі, моркви, зелені та будь-яких інших овочів. Усе посаджене добре приживеться. Прищипування, живцювання і розмноження рослин, пересаджування квітів і овочевої розсади. Можна збирати врожай зелені та ранніх овочів. Не рекомендується рясно поливати і підгодовувати рослини.

29-31 травня - прекрасні дні для боротьби зі шкідниками, хворобами та бур'янами. Усі пестициди покажуть дивовижну ефективність. Також можна доглядати за кущами і деревами в саду, підгортати картоплю, сіяти зелень і пізні овочі. Хороші дні для посадки троянди. Не рекомендується замочувати насіння і садити кімнатні квіти, а також заготовлювати живці.

Вас також можуть зацікавити новини: