Місячний посівний календар на травень 2024 року / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Останній місяць весни, безсумнівно, найбільш плідний і відповідальний для власників ділянок. Список того, що робити на городі в травні, вельми великий. У цей період у город пересаджують розсаду, сіють овочі у відкритий ґрунт. За вже посадженими раніше рослинами доглядають та обприскують сад.

Загалом, роботи на ділянці у травні вистачає. Грамотно розпланувати всі справи на дачі і нічого не проґавити допоможе місячний посівний календар на травень 2024. Він назве врожайні та невдалі дати для посівів, а також підкаже, чим зайнятися на ділянці в кожен травневий день.

Місячний посівний календар на травень 2024 Україна

1-2 травня - можна полоти бур'яни, обрізати старі та хворі гілки, підстригати живопліт і газон. Рани на рослинах швидко загояться. Для посівів дні не дуже вдалі, окрім посадки цибулинних квітів.

Відео дня

3-5 травня - хороші дні, щоб посадити зелень, редиску, будь-які коренеплоди та ягідні чагарники, а також пересадити розсаду на ділянку. Дозволено щепити та пасинкувати рослини, удобрювати посіви.

6-9 травня - дні молодика. Посівний календар не рекомендує працювати з рослинами. Можна рихлити і перекопувати ґрунт, полоти бур'яни, готувати інвентар.

10-13 травня - дуже врожайні дні. Можна сіяти будь-які овочі, ягоди, квіти, садити дерева та кущі, пересаджувати розсаду на ділянку. Рекомендується удобрити рослини - підгодівлі виявляться подвійно корисними. Однак не варто застосовувати отрутохімікати.

14-17 травня - сіяти нові овочі не рекомендується, але можна пересадити розсаду. Хороші дні, щоб подбати про посіви - підгодувати, удобрити, прополоти та накрити від морозів. У саду можна зайнятися обрізанням старих гілок, обприскуванням від шкідників та побілкою стволів. Не рекомендується рясно поливати ділянку.

Місячний посівний календар на травень 2024 таблиця / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

18-21 травня - чудовий період для посіву баштанних культур - кабачків, динь, кавунів, гарбуза. Також можна садити зелень, соняшник, кукурудзу, огірки, капусту та салати. Добре приживеться пересаджена розсада. Можна застосовувати отрутохімікати - вони нашкодять менше, ніж звичайно; проте не рекомендується обрізати дерева та кущі.

22-24 травня - дні повного місяця. Місячний посівний календар не рекомендує працювати з рослинами.

25-28 травня - посадка картоплі, моркви, зелені та будь-яких інших овочів. Усе посаджене добре приживеться. Прищипування, живцювання і розмноження рослин, пересаджування квітів і овочевої розсади. Можна збирати врожай зелені та ранніх овочів. Не рекомендується рясно поливати і підгодовувати рослини.

29-31 травня - дуже добре пройде боротьба із хворобами, шкідниками, бур'янами; пестициди покажуть високу ефективність Можна зайнятися доглядом за садом і молодими сходами, підгортати картоплю, сіяти пізні овочі. Хороші дні для посадки троянди. Не рекомендується замочувати насіння і садити кімнатні квіти, а також заготовлювати живці.

Вас також можуть зацікавити новини: