Від цієї підгодівлі врожаєм завалить / фото depositphotos.com

Огірки досить-таки популярні в нашій країні. Їх використовують як самостійно, так і на додаток до різних страв, в тому числі, салатів. Багато хто запасає огірки на зиму, адже вони відмінно консервуються. У зв'язку з цим "фермери" намагаються виростити цей овоч вдома. Звичайно ж, кожен городник хоче, щоб врожай був на заздрість всім сусідам.

УНІАН з'ясував, що додати у воду для поливу огірків.

Підживлення огірків народними засобами - від врожаю відбою не буде

Найпростіший спосіб отримати хороший урожай огірків – купити вже готове добриво. Але багато хто не любить використовувати "хімію" на городі, тому на допомогу прийдуть народні методи.

Відео дня

Сода дуже добре впливає на огірки. Для отримання розчину необхідно додати 1 столову ложку порошку на 5 літрів води. Сумішшю поливають кущі під корінь. Таке добриво дозволить запобігти появі пустоцвітів, що й підвищить врожайність.

Мед в якості підгодівлі також допоможе отримати більше плодів. Всього три ложки покажуть карколомний результат. Підійде навіть старий мед, який роками лежать в шафі. Для приготування суміші необхідно в 5 літрах теплої води розвести 3 чайні ложки будь-якого меду. Отриманий розчин ллють під корінь куща.

Оцет допоможе боротися зі шкідниками та збільшить урожай. Для підгодівлі огірків потрібно розвести 1 склянку 9% звичайного оцту на 10 літрів води.

Навіщо поливати огірки цукром - так будете робити завжди

Цукром можна замінити мед, про який ми писали вище. Сироп містить глюкозу, яка дуже корисна для огірків. Вона благотворно впливає на кількість плодів і їх смак – огірочки будуть солоденькими. Таку підгодівлю можна використовувати часто – раз на тиждень.

Щоб розібратися, як удобрити огірки цукром, потрібно пам'ятати, що перед тим як використовувати розчин, його потрібно остудити. Для приготування суміші розводимо 3 столові ложки цукру на кожен літр води. Крім того, обприскування огірків цукром в таких же пропорціях може здивувати результатом.

Підживлення огірків цукром і дріжджами також дає хороші результати. Один пакетик дріжджів, а це 10 грам, розводять в 10-літровому відрі теплої води. До отриманого розчину додають 20 грам цукру. Суміші необхідно дати настоятися приблизно 2-3 години в теплому місці під рушником. Концентрат добрива розводимо в 5 літрах води.

Вас також можуть зацікавити новини: