Як поливати баклажани - поради / depositphotos.com

Полив баклажанів - така ж необхідна процедура, як і внесення підгодівлі, і боротьба з шкідниками, і інші маніпуляції з рослиною. Ті городники, які не знають, як і скільки поливати баклажани, збирають в два рази менше врожаю. УНІАН з'ясував точний графік і готовий поділитися з вами.

Скільки води потрібно баклажанам і якою вона повинна бути

Оптимальна температура води для цих рослин - 22-25 градусів. Найкращий час доби - вечір, коли рідина в баку прогріється до потрібного показника. З огляду на той факт, що баклажани - одна з найбільш теплолюбних культур, холодною водою зі шланга поливати їх категорично не можна. У кращому випадку це призведе до уповільнення зростання, в гіршому - до загнивання кореневої системи і повної загибелі рослини.

Якщо ви сумніваєтеся, чи можна поливати баклажани по листю, орієнтуйтеся на досвід інших городників. Робити це не заборонено, але завжди стежте за тим, щоб вологи не було занадто багато, інакше листя почнуть сохнути і жовтіти, сама рослина стане сприйнятливою до грибків та інших захворювань.

Відео дня

Як поливати баклажани у відкритому грунті і в теплиці - інструкція

Підбираючи час для поливу, орієнтуйтеся на погодні умови. Якщо на вулиці постійно йдуть дощі, то додаткового зволоження баклажани не потребують. Але в періоди аномальної посухи графік поливу можна змістити і забезпечувати рослини вологою частіше.

Що стосується того, як часто поливати баклажани в період плодоношення, то найкраще проводити таку процедуру 2 рази на тиждень, використовувати для поливу 1.5-2 літри води на кожну рослину

Зрозуміти, що пора поливати баклажани, нескладно - засуньте палець в грунт на глибину 2-3 см. Якщо грунт сухий, значить пора йти за водою і зволожувати рослину так, щоб рідина проникла всередину грунту на глибину в 20 см. Після закінчення поливу почекайте дві години і прорихліть грунт - так у вас вийде прискорити доступ кисню до баклажанів.

Вас також можуть зацікавити новини: