Як позбутися від черв'яка в горосі - поради / depositphotos.com

Гороховий черв'як - небезпечний шкідник, який може не тільки зменшити кількість врожаю в кілька разів, але і зробити сам горох абсолютно неїстівним. УНІАН з'ясував, чим коли бризкати горох і чим, щоб паразити втекли.

Звідки беруться черв'яки в горосі - головна причина

Дві найпоширеніших комахи, які найчастіше вражають цю культуру - це:

  • горохова зернівка, яка під час цвітіння відкладає до 200 яєць на кожен стручок;
  • бульбочковий довгоносик на горосі харчується молодими сходами, об'їдаючи і горошини, і кореневу систему.

Головна небезпека полягає в тому, що всі шкідники квасолі і гороху зимують і заляльковуються всередині горошин, не помітити їх складно, тому перша і головна порада - не можна садити пошкоджене насіння.

Відео дня

Ефективна обробка гороху від шкідників

Як ви вже зрозуміли, почати з захисту свого городу і врожаю варто вже перед посадкою культури, перевіряючи кожну насінину на наявність шкідників. По-друге, не можна допустити зараження самого грунту. Для цього стежте за собою і домочадцями - не дозволяйте кидати на грядки червиві горошини і стручки, інакше личинки потраплять в грунт, залишаться там, а потім зіпсують весь урожай.

Також варто періодично обприскувати горох, проганяючи шкідників. Для таких цілей відмінно підійде розчин часнику. Вам потрібно взяти:

  • 20 грам часнику;
  • 10 літрів води.

Готувати розчин нескладно - весь часник подрібнити, залити 10 літрами води, настоювати три дні, потім процідити і поливати горох 2 рази в тиждень. Такий засіб проганяє багатьох шкідників гороху назавжди.

Вас також можуть зацікавити новини: