Слимаки дуже швидко знищують урожай / фото ua.depositphotos.com

Слимаки в городі - це кошмарний сон для будь-якого садівника, адже ці ненажерливі молюски здатні знищити весь урожай і до того ж дуже швидко плодяться.

Звідки беруться слимаки в городі

Ці шкідники дуже люблять вологу. Дощове літо або близько розташовані грунтові води створюють ідеальні для них умови.

На погоду або географічні особливості ви не вплинете, але можете захистити свій город. Ви не повірите, але серед того, чого бояться слимаки на городі:

Відео дня
  • щебінь;
  • пісок;
  • сіль;
  • яєчна шкаралупа.

Будова тіла не дозволяє їм переповзати через подібні матеріали. Якщо розсипати їх по периметру, то шкідник просто не зможе потрапити до ваших рослин.

Чому не можна давити слимаків? Їх залишки можуть привернути інших шкідників, що призведе до ще більших проблем. Розберемося, що робити, коли вони вже окупували ваші рослини, чого бояться слимаки на городі і як від них позбутися.

Кращий засіб від слимаків вже знаходиться у вас на полиці, а тому купувати біопрепарати від слимаків не обов'язково.

Боротьба зі слимаками - простий спосіб

У список того, чим посипати землю від слимаків, входять такі прості засоби як: 

  • зола;
  • торф;
  • пісок;
  • використані кава і чай.

Ними можна посипати землю навколо рослин. Однак врахуйте, що золою потрібно повторно посипати кожні 10 днів, а також після дощу. Кава і чай зможуть відлякувати шкідників тиждень, після чого потрібно знову їх насипати. У той же час торф і пісок таких проблем не мають. Для більшої ефективності можна змішати торф з піском і золою - потім присипаєте верхню частину грунту цією сумішшю.

Слимаки в городі - як позбутися від шкідників

Натуральний безкоштовний, засіб від слимаків, який вам навіть не доведеться додатково купувати - це сіль. Вона є в кожному будинку і є одним з головних ворогів цих шкідників. В ідеалі, потрібно розвести 500 г калійної солі в 5 л води. Коли рідина потемніє, нею можна обприскати листя і грунт навколо рослин.

Оцет від слимаків також може стати порятунком. Просто візьміть 100 мл оцту на 5 літрів води. Цією рідиною зможете обприскати свої рослини і землю біля них. Для кращої ефективності використовуйте засіб раз на тиждень протягом місяця.

Раніше ми розповідали, чому вам потрібна гірчиця - користь на дачній ділянці.

Вас також можуть зацікавити новини: