Кожен дачник мріє зібрати хороший урожай огірків / фото ua.depositphotos.com

Якщо ви ламаєте голову над тим, чим підживити огірки на вашій грядці, щоб збирати урожай відрами, зверніть увагу на деякі лайфхак досвідчених городників. Вони радять підживлення з дріжджів, яке дуже люблять огірки. Як приготувати розчин з дріжджів для поливу огірків - читайте в матеріалі.

Підживлення розсади огірків дріжджами - як роблять овочівники

Овочівники зазначають, що такого підживлення вистачає рослинам на півтора-два місяці, тобто за сезон поливати огірки ним потрібно не більше трьох разів. При цьому важливо дотримуватися пропорції. Отже, для добрива дріжджами потрібно: 

  • 100 гр дріжджів;
  • 1 л води;
  • 50 гр цукру.

Інгредієнти змішати і дати постояти дві доби. Потім концентрат потрібно розчинити в 9 л води і приступати до поливу огірків. 

Відео дня

Городники радять виконати таку процедуру під час цвітіння рослин, оскільки запах підживлення приверне бджіл.

Стимулятор росту для огірків з дріжджів - покрокове приготування

Однозначно овочівники не радять удобрювати "хімією", оскільки вона може зіпсувати смак огірків і завдати шкоди людині. Вони рекомендують звернути увагу на засоби, які майже у всіх є під рукою - це дріжджі і цукор. Підживлення огірків сухими дріжджами готується так: 

  • відстояти воду в теплому місці до нагрівання в 30 градусів;
  • у 250 мл води розмішати 2,5 г сухих дріжджів і чверть чайної ложки цукру;
  • інгредієнти перемішати і через 10 хвилин розбавити водою до 2 л;
  • залишити настоюватися до завершення бродіння - це близько чотирьох днів.

Потім до 500 мл розчину потрібно застосовувати для поливу коренів кожної рослини.

Попыл і дріжджі для огірків - як зробити підживлення 

Овочівники ще радять для стимуляції появи зав'язей на огірках зробити таке нехитре підживлення. Для нього потрібно в 2,5 л прогрітої відстояної води. У ній розвести 25 гр сухих дріжджів, 150 гр деревного попелу і додати 15 гр цукру. Суміш повинна настоятися 2 години. Перед поливом настій розбавити 2,5-3 л води.

Підживлення дріжджами помідори і огірки - рецепт

Дачники кажуть, що підгодівля на основі свіжих дріжджів істотно збільшить урожай огірків і томатів. Її рецепт досить простий: в літрі води розчинити 200 гр дріжджів і заховати в тепле місце на три години. Коли почнеться активне бродіння, суміш вилити у відро і залити ще 9 л води. Нею поливати рослини потрібно відразу з розрахунку 1 л на один кущ помідорів або огірків.

Досвідчені городники попереджають, що захоплюватися таким підживленням не варто, оскільки воно виводить з грядок калій. Так, томати досить полити один раз в 14 днів, а огірки - раз в півтора тижні.

Підживлення огірків дріжджами з аскорбіновою кислотою - простий рецепт

Досвідчені городники радять цей рецепт, оскільки аскорбінова кислота стимулює появу міцних суцвіть і плодів, а також допомагає рослинам перенести спекотну погоду. Для приготування потрібно взяти: 

  • 5 л води;
  • 10 гр сухих дріжджів;
  • 2 гр аскорбінової кислоти.

Складові змішати і залишити на тиждень в теплому місці. Потім настій потрібно розмішати з водою 1 до 40 перед поливом. На одну рослину потрібно півлітри рідини.

Раніше УНІАН писав, чим підгодувати томати до цвітіння.

Вас також можуть зацікавити новини: