Поради, як посадити кавуни в теплиці / фото depositphotos.com

Кожен любить їсти кавуни - це дуже смачне і корисне частування, яке ми звикли їсти в основному в літню пору. Але щоб ними поласувати раніше, потрібно трохи постаратися. Зібрали для вас рекомендації, як правильно вирощувати кавуни в теплиці.

Раніше ми писали, як виростити полуницю з насіння, розповівши, коли треба садити полуницю на розсаду, щоб отримати хороший урожай.

Як виростити кавуни в теплиці - цінні поради

Для того, щоб отримати бажаний урожай раніше, потрібно знати, як вирощувати кавуни в теплиці. Найкраще побудувати теплицю з міцного матеріалу, добре для цього підійде полікарбонат. Описуємо етапи вирощування кавунів:

Відео дня
  • Для висадки розсади кавунів потрібно добре підготувати грунт для грядок ще з осені: треба перекопати землю з гноєм або мінеральними добривами. Також можна внести в грунт пісок або перепрілу тирсу, щоб він був легким.
  • При виборі насіння для посіву найкраще зупинитися на сортах з невеликими плодами, а також враховувати терміни його дозрівання. Для теплиць найкраще підходять скоростиглі сорти: помаранчевий медок F1, вогник або Крісбі F1. Насіння краще помісити на пару діб в воду, а перед посадкою потримати чверть години в слабкому розчині марганцівки.
  • Починати посів насіння для розсади треба в середині квітня. У горщики на невелику глибину потрібно класти по одній насінині. Спочатку горщики треба тримати при температурі 25-30 градусів, а після сходження посіву її знижують до 16-18 градусів. Розсаду потрібно поливати максимум два рази за тиждень.
  • Перед тим, як посадити кавуни в теплиці, потрібно враховувати сезонно-часовий фактор. Якщо ваша теплиця обігрівається, то висаджувати кавуни можна починати приблизно в середині травня, в іншому випадку потрібно чекати того моменту коли стабільна температура буде в районі 20-25 градусів. Потрібно пам'ятати, на якій відстані садити кавуни в теплиці – оптимальною буде дистанція між лунками розсади близько 60-70 см одна від одної.
  • Дуже важливо знати, як часто треба поливати кавуни в теплиці: треба використовувати два відра води на квадратний метр. До цвітіння поливаємо раз в тиждень, коли кавуни цвітуть - то по два рази в тиждень, а коли почнеться дозрівання плодів, полив потрібно проводити два-три рази на місяць. Полив варто проводити тільки вдень і важливо уникати попадання крапель на листя кавунів.
  • У теплицях кавуни треба підгодовувати три рази за сезон. Для цього найкраще підійдуть комплексні мінеральні добрива різних видів.
  • Температура в теплиці для кавуна повинна бути в районі 30 градусів. Але оптимальною температурою для росту кавунів буде 20 градусів ночами і 25 градусів вдень.

Займатися вирощуванням кавунів в теплиці не дуже складно, просто необхідно відповідним чином підготувати посівний матеріал, вчасно його висадити і потім створити для кавунів потрібні умови та зайнятися доглядом за ними.

Скільки росте кавун в теплиці і з чим його можна садити - важливо знати

Дозрівають кавуни досить тривалий час: в грунті потрібно буде чекати більше ста днів, щоб отримати зрілі плоди. Тобто від сходу насіння до збору врожаю пройде не менше 80 днів, залежно від обраного сорту. Від цих термінів і залежить те, коли знімати кавуни в теплиці. Треба також знати, з чим можна садити кавуни в теплиці. Добрими "сусідами" будуть пряні трави типу базиліка або м'яти. Вони будуть стримувати шкідників і залучати корисних для росту та дозрівання комах. Кавун в теплиці з помідорами і огірками теж вельми непогано уживається.

Вас також можуть зацікавити новини: