3 лютого відбувся фінал Нацвідбору / ua.depositphotos.com

22:31 Ведучий Тимур Мірошниченко заявив, що сьогодні визначити переможця Нацвідбору не зможуть через збій у "Дії". Якщо програма запрацює вночі, то тоді українці й зможуть віддати свій голос за фаворита. Також можна буде голосувати весь завтрашній день до 19:00. Після цього розпочнеться прямий ефір, у якому і оголосять переможця.

21:36 На сцені запалює Вєрка Сердючка, яка у 2007 році посіла друге місце на Євробаченні. На її творчості виросло не одне покоління українців.

21:13 Тіна Кароль заспівала наживо свою нову пісню "Троянди", яку представила у день свого народження. Цей трек про зраду і правду підкорив слухачів першого ж дня прем'єри.

21:02 На сцені виступає Джамала, яка перед фіналом Нацвідбору оголосила про третю вагітність. Артистка вже перемагала на Євробаченні із піснею "1944".

20:48 Вдруге на сцену Нацвідбору вийшов гурт гурт Kalush Orchestra. 2022 року вони перемогли на Євробаченні з піснею "Stefania". Цього разу вони виступають із оркестром "Калина".

20:38 На сцені запалює переможниця дитячого Нацвідбору на Євробачення Анастасія Димид зі співачкою Світланою Тарабаровою. Артистки виконали пісню "Квітка", яку Тарабарова написала спеціально для юної співачки.

20:30 Лінії для голосування відкриті. Віддати свій голос ви можете у додатку "Дія", але лише один раз і за одного претендента. Змінити свій голос не можна.

20:23 Останнім виступає дует Nahaba, який зіштовхнувся із хейтом через конкурсну пісню "Glasss". Учасників звинуватили у плагіаті на пісню "Нас не догонят" російського гурту "Тату". Однак вони запевнили, що черпали натхнення у зовсім іншій музиці.

За словами Шурова, Nahaba - це темна конячка Нацвідбору. До конкурсу він про них не чув, проте на кастингу, продовжив продюсер, вони розірвали всіх. До речі, соліст групи служив у лавах ЗСУ. Відомо, що він зустрічався зі своєю колегою, проте пара розлучилася. Зараз вони перебувають у хороших стосунках.

20:14 Передостанніми виступають Yagody з піснею "Tsunamia". Група створює етнічну музику у сучасній обробці. Учасники кажуть, що в українських піснях – наша історія та душа. Їхня пісня про моря і гори, які дають сили. Є відсилання і до України, яка, за словами гурту, є цунамі, яке ніхто ніколи не подолає.

20:04 Наступними підкорюють суддів та глядачів учасники гурту Ziferblat із піснею "Place I Call Home". Вони кажуть, що ще у шкільні роки мріяли створити свою групу, але навіть не думали, що вийдуть на такий рівень.

Дім завжди в серці – головний меседж, який Ziferblat нестимуть на Євробаченні у разі перемоги.

19:53 Далі виступає Skylerr - співачка, яка здобула популярність після "Вечорниць". За останні два роки вона випустила величезну кількість хітів, а спеціально для Нацвідбору написала трек "Time is running out". Артистка зізнається, що це нетипова для неї пісня. Вона співає про божевільний спектр емоцій, який зараз відчуває кожен.

19:38 Під номером 7 виступає Melovin із піснею "Dreamer". Це вже третій Нацвідбір, у якому він бере участь. У 2018 році йому навіть вдалося перемогти, але на самому конкурсі він посів 17 місце.

За словами співака, історія написання його пісні є настільки загадковою, як і його життя. Він розповів, що поїхав до Львова на могилу Володимира Івасюка та попросив дати йому натхнення написати пісню на Євробачення. Коли Melovin приїхав у готель, у нього в голові з'явилися слова. Наступного дня він знову поїхав на могилу, поклав квіти та сказав, що якщо переможе у Нацвідборі, то обов'язково розповість Європі про Івасюка.

19:27 Настала черга виступати фавориткам букмекерів та глядачів alyona alyona та Jerry Heil. До їхньої пісні "Teresa & Maria" було багато питань, але, незважаючи ні на що, вона стала вірусною у мережі. Дівчата розповіли, що суть їхньої пісні в єднанні - у тому, що так необхідно всім українцям. За їхніми словами, Діва Марія та Мати Тереза – символи непорочності та благочинності. Усі святі колись були простими людьми...

19:16 Під номером 5 виступає Drevo. Він розповів, що вибрав такий псевдонім завдяки прізвищу Дерев'яненко. У юнацтві його дражнили, називавши "деревом". Минулого року він уже пробував свої сили на Нацвідборі, але не дійшов до фіналу. Сьогодні він виконав трек "Endless chain". Можливо, саме він стане для нього переможним.

19:06 Наступною виступає Anka із піснею "Палала". За словами артистки, коли іноземці вперше чують її пісню, у них виникає бажання приїхати до України та вивчити нашу мову. До речі, саме глядачі проголосували за Anka і дали їй право виступати на Нацвідборі.

18:56 Третім виступає гурт Nazva з піснею "Slavic English", який набув популярності після прем'єри хіта "СІҐЕЛЕ-МІҐЕЛЕ". Ця пісня на YouTube набрала понад мільйон переглядів.

Свою конкурсну пісню вони присвятили мові та закликали чути голос України та одне одного.

18:41 Другою на сцену вийшла співачка Ingret з піснею "Keeper". Дівчина зізнається, що хоче ділитися своєю творчістю зі світом, а не тримати її у шухлядці робочого столу. При цьому вона зізнається, що останні три роки не випускала нових пісень, проте зараз вона готова повернутися на сцену.

Її пісня "Keeper" присвячена жінкам, які чекають на своїх коханих з війни і тим, хто не дочекався. Артистка каже, що зараз і сама переживає складний період, адже її батько та чоловік на війні.

18:30 Перший учасник Нацвідбору - Yaktak з піснею "Lalala". Він розповів, що ще в дитинстві бабуся прищепила йому любов до музики. Проте перший його хіт був написаний під час великої війни. Ярослав Карпук каже, що щасливий від того, що шанувальники співають із ним в унісон.

"Я вірю, що мою пісню співатимуть у всій Європі, бо це кльовий український трек", - каже співак.

18:22 На сцену вийшов найстильніший дует України TVORCHI, який представляв нашу країну на Євробаченні-2023. Вони виконали пісню про сталеві серця - "Heart of steel".

18:19 Хвилина мовчання на згадку про тих, хто віддав своє життя за Україну.

18:01 Відкриває Нацвідбір співачка Руслана. Вона виконала хіт "Дікі танці", з яким перемогла на Євробаченні-2004. Артистка вийшла на сцену у своєму вже традиційному костюмі та підкорила глядачів з перших секунд.

18:00 Стартував національний відбір на Євробачення-2024. 

Ведучими фіналу Нацвідбору стали фронтвумен гурту The HARDKISS Юлія Саніна, телеведучий Тимур Мірошниченко та стендап-комік Василь Байдак, а членами журі - артист Андрій Данилко (Вєрка Сердючка), співачка Джамала та лідер гурту "Без обмежень" Сергій Танчинець.

До слова, букмекери вже визначилися зі своїм фаворитом. Згідно з їхніми ставками, перемогу здобуде дует alyona alyona & Jerry Heil, чия пісня "Teresa & Maria" стала вірусною в мережі.

Вас також можуть зацікавити новини: