Після оголошення результатів фіналу Національного відбору звучали думки про те, що Україні після анексії Криму і початку війни на Донбасі взагалі варто відмовитися від участі в Євробаченні, і тоді не виникало б таких прецедентів, як зараз.

Читайте такожЄвробачення 2019: Україна різко злетіла у прогнози букмекерів (інфографіка)

Однак відомий продюсер і автор пісень Олександр Ягольник цієї думки не поділяє. У коментарі для Styler він висловив думку про те, як можна було уникнути скандалу з Нацвідбором.

"Я вважаю, що від участі в Євробаченні Україні відмовлятися не варто. З того часу, як СТБ об'єдналися з UA:Перший, створюючи таке шоу, українське суспільство та український шоу-бізнес має першокласне музично-інтелектуальне шоу, якого навіть у тоталітарній РФ немає", - говорить він.

За словами Ягольника, жодне з існуючих шоу на телебаченні не несе такої ролі, такої інтриги і такого напруження, як Національний відбір на Євробачення.

"Тому нам не варто від цього відмовлятися. А цього шуму і скандалу можна було уникнути, якщо б рік тому парламент проголосував за закон Кириленка про гастролі російських виконавців", - переконаний продюсер і композитор.

За його словами, редакторська і продюсерська група Національного відбору на Євробачення повинна нарешті зрозуміти, що коли людина виходить до міжнародної громадськості, то він повинен мати все-таки міцну громадянську проукраїнську позицію.

"Громадянська позиція для міжнародного співтовариства – це важливо, і для нас всіх теж дуже важлива. Особливо зараз, під час війни на Донбасі і анексії Криму. Мене тішить, що принаймні Суспільне телебачення розуміє важливість цього питання і намагається на це якось результативно вплинути", - звертає увагу він.

Як повідомляв УНІАН, співачка MARUV представить Україну на пісенному конкурсі Євробачення-2019, який відбудеться в Ізраїлі. MARUV зробила заяву після того, як її участь у пісенному конкурсі виявилося під загрозою. На своїй сторінці у Facebook виконавиця написала, що заради участі в Євробаченні 2019 вона готова відмовитися від запланованих гастролей в РФ.