Переможниця українського нацвідбору на Євробачення-2019 Maruv, яка відмовилася представляти країну в Ізраїлі, розповіла про свої симпатії серед конкурсантів.

Читайте також«Критик» відбору на Євробачення з Кабміну розповів про свої музичні уподобання

У прямому ефірі в Instagram знаменитість заявила, що планує подивитися номери всіх учасників музичного змагання, однак підтримує представника Росії Сергія Лазарєва.

"Буду підтримувати всіх. Не знаю, треба дивитися на номер, виступи. Зрозуміло, через мого доброго ставлення до Сергійка, і нас з ним класна, цікава спільна історія є, тому буду його підтримувати. Але, крім цього, хочеться подивитися інші виступи, підтримати тих артистів, які будуть робити крутий перформанс і щось цікаве", - сказала виконавиця.

Maruv заявила, що більше не має наміру брати участь у нацвідборі на "Євробачення" і вважає, що цей конкурс вже застарів і неактуальний.

"Ні, не піду. Все, досить. Я побувала на відборах на все життя. Спасибі за те, що підтримували мене, але ще раз піти на відбір я не наважуся. З темою конкурсу треба зав'язувати. Це вже пережила себе", - констатувала співачка.

За словами Maruv, зараз вона знаходиться в Україні, але на початку квітня їде в Росію, оскільки там у неї заплановані масштабні гастролі і сольний концерт у Москві. Всеукраїнський тур вона пообіцяла організувати в кінці літа або на початку осені.

Як повідомляв УНІАН, Україна не братиме участі у міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2019». НСТУ запропонувала переможцю національного відбору, співачці MARUV, укласти договір для представництва України на пісенному конкурсі, однак після переговорів MARUV відмовилася підписувати документ. За її словами, умови договору були для неї кабальними. Телерадіокомпанія по черзі звернулася до фіналістів, які зайняли друге та третє місця за результатами відбору, але групи Freedom Jazz і Kazka також відмовилися від участі в «Євробаченні-2019».

Перемога MARUV на нацвідборі спровокувала скандал. Ряд політиків (серед яких - Кириленко) і громадських активістів виступили проти кандидатури виконавиці, оскільки вона гастролювала в Росії. В НОТУ зазначили, що нинішній відбір «виявив та привернув увагу суспільства до системної проблеми музичної індустрії в Україні: зв'язках артистів з шоу-бізнесом на території держави-агресора, які і на п'ятому році військового конфлікту все ще залишаються дуже тісними.

Для частини суспільства цей факт прийнятний, а в іншій частині викликає обурення і неприйняття». Також в НОТУ нагадали, що законами України не передбачено жодних обмежень щодо роботи артистів на території РФ, попри великий суспільний запит на врегулювання цієї ситуації.