false

У Дніпрі 5 квітня починається традиційний фестиваль «Французька весна в Україні».

Читайте такожУ Харкові пройде виставка писанок

Про це повідомили у прес-службі Дніпровського міськради. “У цьому році через всі заходи фестивалю червоною ниткою проходить тема кольору. Ми вибрали цю тему, щоб показати, що колір присутній у житті кожного з нас, він додає позитиву і яскравості. І ви зможете в цьому переконатися, бо програма цього року буде дуже насиченою", - сказала виконавчий директор Французького інституту в Україні, аташе з питань культури Селім Метель.

Відео дня

Програма фестивалю:

5 квітня - відкриття "Французької весни в Україні". У Дніпропетровській філармонії з 19:00 буде джазовий концерт тріо Венсана Буржекса. Дніпряни першими почують композиції з нового альбому музикантів.

7 квітня - у Дніпропетровській академії музики ім. М. Глінки відбудеться концерт сучасної музики Ensemble Alternance.

9 квітня - в музеї «Літературне Придніпров'я» відкриється фотовиставка Олександри Новоселофф «Стіни між людьми».

10-25 квітня - у Дніпропетровському національному історичному музеї буде проходити виставка «Французький слід в історії України 18-19-го століть».

Традиційно представлять добірку найкращих французьких короткометражних фільмів у проекті «Довгі ночі короткого метра». У програмі фестивалю також конкурс поетичних читань для дітей «Весна поезії в Парижі», який відбудеться 10 квітня у Центральній міській бібліотеці Дніпра.

Також будуть і вуличні дійства, що стануть родзинкою фестивалю.

“Кульмінацією «Французької весни-2019» буде вулична вистава «Три тотеми». Це феєрична подія, прогулянка персонажів висотою більше 3 метрів в легких костюмах, що роздуваються від вітру. Вони будуть гуляти на площі, розважаючи великих і маленьких городян. Це традиційна французька забава, адже французи люблять оживляти вулиці, громадські місця, зачаровувати глядача, виходячи за рамки реальності, люблять зустрічі з публікою", - сказав директор Дніпровського Альянсу Франсез Орельєн Мас. За його словами, вуличну виставу проведуть тільки у Дніпрі, у Києві такого не буде. «Три тотеми» розпочнеться на головній площі Дніпра 19 квітня, в 19:30.

Фестиваль "Французька весна в Україні" проходить з 2004 року в 10 містах країни. Фестиваль проводиться посольством Франції в Україні, Французьким інститутом в Україні та мережею "Альянс франсез" з метою зміцнення франко-українських відносин та розширення і міжнаціонального співробітництва.