Новий ролик німецького гурту Rammstein викликав різку критику уповноваженого федерального уряду з боротьби з антисемітизмом Фелікса Клейна та екс-голови Центральної ради євреїв у Німеччині Шарлотти Кноблох, які заявили, що музиканти "перейшли червону лінію" та "порушили межу дозволеного".

Читайте такожЗакрилися в гримерці: Лобода "засвітилася" на концерті лідера Rammstein в РФ (фото)

Кноблох в інтерв'ю газеті Bild у четвер, 28 березня, дорікнула гурту в "інструменталізації та применшенні Голокосту", передає DW.

"Те, як Rammstein тут використовує страждання і загибель мільйонів людей в розважальних цілях, виглядає непристойно і огидно", - підкреслила вона. Кляйн в інтерв'ю виданню заявив про "позбавленя смаку в експлуатації свободи творчості".

Гурт Rammstein опублікував 35-секундне відео у соціальних мережах. До моменту публікації цей ролик на Youtube подивилися понад 1 млн разів.

Учасники гурту постають у ньому в смугастих робах в'язнів нацистських концтаборів, стоячи на ешафоті з петлями на шиї. В кінці ролика з'являється дата латинськими літерами "XXVIII.III.MMXIX", відповідна 28 березня 2019 року, і напис "Deutschland" ("Німеччина") - імовірно назва нової пісні.

Наразі невідомо, яке послання закладено в новій пісні, яку рекламує 35-секундний кліп. Rammstein і компанія звукозапису на запит газети Bild відмовилися її коментувати.

Зазначимо, раніше музиканти анонсували новий альбом, який має вийти в квітні цього року. До альбому заявлено 5 нових кліпів.

Як повідомляв УНІАН, раніше лідер Rammstein Тілль Ліндеманн випустив незвичайний кліп, де виступив в образі японської школярки.