У Тель-Авіві у вівторок, 14 травня, відбудеться перший півфінал Міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2019.

Читайте такожВєрка Сердючка випила шампанського на помаранчевій доріжці церемонії відкриття Євробачення (відео)

На сцену вийдуть представники 17 країн. У фінал вийде лише 10 з них. Визначати долю півфіналістів будуть голоси глядачів та оцінки національних журі. Крім того, під час півфіналу можна буде побачити також фрагменти виступів представників Іспанії, Франції та Ізраїлю, які автоматично вийшли у фінал конкурсу.

Порядок виступу конкурсантів першого півфіналу: Кіпр, Чорногорія, Фінляндія, Польща, Словенія, Чехія, Угорщина, Білорусь, Сербія, Бельгія, Грузія, Австралія, Ісландія, Естонія, Португалія, Греція, Сан-Марино.

УНІАН пропонує познайомитися з усіма учасниками першого півфіналу конкурсу Євробачення-2019.

1. Tamta, Кіпр. Тамта родом з Грузії, але більш відома в Греції і на Кіпрі. 38-річна співачка неодноразово намагалася потрапити на фінал національного відбору на Євробачення. Нарешті їй це вдалося. У 2019 році вона представить Кіпр з піснею Replay.

2. D-mol, Чорногорія. Це молодий колектив з шести учасників. На Євробаченні гурт виконає романтичну композицію про емоційну і щиру любов "Heaven". Гурт було сформовано в приватній музичній школі Даніеля Алібабича, який є наставником і колишнім учасником гурту No Name, який боровся за перемогу на Євробаченні-2005 в Києві.

3. Darude feat. Sebastian Rejman, Фінляндія. Darude - фінський продюсер і DJ Себастьян Рейман - фінський співак, актор і телеведучий. Він є гітаристом та вокалістом гурту The Giant Leap. Дует виконає соціальну пісню про шалений сучасний світ "Look Away". Зараз Даруда є одним з найуспішніших фінських артистів сучасної епохи і залишається одним з найвпливовіших зірок танцювальної музики.

4. Tulia, Польща. Tulia - це польський жіночий музичний колектив, виконуючий фольклорну музику, який засновано в 2017 році. Склад: Івана Сінкевич, Домініка Сепка, Патриція Новицька і Тулія Бичак, на честь якої названо колектив. У жовтні 2017 року гурт записав і опублікував фольклорну кавер-версію хіта гурту Depeche Mode - Enjoy the Silence. Фольклорний ансамбль виступить з поп-рок-композицією "Fire of Love" ("Pali się") в Тель-Авіві.

5. Zala Kralj & Gasper Santl, Словенія. Співачка Залу Краль і музикант Гашпер Шантль представлятимуть Словенію на конкурсі пісні Євробачення-2019 Тель-Авіві з піснею "Sebi". Це відносно новий дует, який створився в 2017 році. До зустрічі вони обидва були зосереджені на розвитку своєї кар'єри на музичній сцені Словенії.

6. Lake Malawi, Чехія. Чоловічий бенд Lake Malawi буде представляти Чеську Республіку на конкурсі цього року з піснею про юнацьке кохання "Friend of a Friend". Інді-поп-гурт було засновано у 2013 році. Назву тріо було натхненне піснею Bon Iver. З самого початку Lake Malawi хотіли здобути славу далеко за межами своєї країни, створюючи репертуар виключно англійською мовою.

7. Грати Рараі, Угорщина. Йоші Папай з піснею "Az en apam" повертається на Євробачення, щоб представити Угорщину вдруге. Раніше він посів восьме місце на Євробаченні-2017 в Києві. У віці чотирьох років, коли вперше взяв у руки гітару, музикант обрав той же шлях, що і його батько, який був керівником великого циганського оркестру.

8. ZENA, Білорусь. Зена наймолодша учасниця конкурсу "Євробачення" цього року. Дівчині всього 16 років. У 2015 і 2016 роках виходила у фінал національного відбору конкурсу "Дитяче Євробачення". Примітно, що коли конкурс проводився в Мінську в 2018 році, вона була його ведучою.

9. Nevena Božović, Сербія. Невена Божович представлятиме Сербію на Євробаченні-2019, здобувши перемогу у національному відбірковому конкурсі країни з піснею "Kruna". Це не перший досвід 24-річної співачки на Євробаченні. Невена посіла третє місце на "Дитячому Євробаченні-2007" і була частиною гурту Moje 3, яка представляла Сербію на Євробаченні-2013.

10. Eliot, Бельгія. 18-річний Еліот Вассаміє з бельгійського міста Монс буде представляти свою країну на 64-му конкурсі Євробачення в Тель-Авіві. Його пісня "Wake Up" у стилі електронного інді-попу про те, що молодим людям, які відчувають себе розгубленими, не варто опускати руки в боротьбі за своє щастя.

11. Oto Nemsadze, Грузія. В цьому році представником Грузії на конкурсі Євробачення-2019 з баладою "Keep on Going" став 29-річний Ото Немсадзе. Співак відомий українцям своєю участю в 2013 році у вокальному проекті "Голос країни". Тоді він став срібним призером в команді Святослава Вакарчука.

12. Kate Miller-Heidke, Австралія. Кейт Міллер-Хайдке, яка цього року буде представляти Австралію на Євробаченні-2019 з піснею "Zero Gravity" - відзначена нагородами як співачка і автор пісень. Вона випустила чотири студійні альбоми в Австралії, досягнувши мультиплатинового статусу і неодноразово з'являлася в топ-10 альбомів і синглових чартів.

13. Hatari, Ісландія. Відзначений нагородами BDSM-техно-панк тріо Hatari буде представляти Ісландію на Євробаченні-2019. Епатажні музиканти здобули перемогу у нацвідборі своєї країни з достатньо жорстким танцювальним треком "Hatrið mun sigra" і номером у стилі БДСМ. За прогнозами букмекерів, виступ гурту входить в десятку фаворитів конкурсу.

14. Victor Crone, Естонія. Шведський співак Віктор Крон буде представляти Естонію на нинішньому пісенному конкурсі в Тель-Авіві. У віці 14 років він почав співати і писати свої власні пісні, а в 18 років він переїхав до Сполучених Штатів Америки. 27-річний виконавець виконає пісню "Storm", номер якої буде супроводжуватися складними спецефектами у вигляді шторму, що відображають рухи артиста.

15. Conan Osiris, Португалія. Справжнє ім'я 30-річного представника з Португалії на Євробаченні-2019 Конана Осіріса - Тіаго Міранда. Він буде співати в Тель-Авіві електро-фолькову пісню на національній мові "Telemóveis", в якій розповість про згубний вплив мобільних телефонів на життя людей.

16. Katerine Duska, Греція. Катерина Дуска представить Грецію на Євробаченні-2019 з піснею "Better Love". 29-річна Катерина - греко-канадська співачка і автор пісень, наразі проживає в Афінах, хоча народилася і виросла в Канаді.

17. Serhat, Сан-Марино. Серхат буде представляти Сан-Марино на Євробаченні вже вдруге. Цього року 54-річний співак з піснею "Say Na Na Na", який у конкурсі 2016 року не потрапив у фінал, спробує свої сили знову. Цікаво, що артист, який закінчив Стамбульський університет як кваліфікований стоматолог, зараз є досвідченим співаком, автором пісень, музичним продюсером.

Як повідомляв УНІАН, перший півфінал Євробачення-2019 відбудеться 14 травня, другий - 16. Фінал - 18 травня. Церемонія відкриття пісенного конкурсу Євробачення-2019 відбулася в неділю, 12 травня, в Тель-Авіві.

Зазначимо, жителі України не зможуть голосувати за учасників пісенного конкурсу Євробачення 2019, оскільки наша країна не братиме в ньому участі.

Читайте також"Її менеджмент проявивши недолугість": Кондратюк оцінив відмову MARUV їхати на Євробачення

Довідка. Національна суспільна телерадіокомпанія України, як і щороку, запропонувала переможцю відбору, співачці MARUV, укласти договір для представлення України на пісенному конкурсі, однак після проведених перемовин MARUV відмовилася підписувати договір.

Телерадіокомпанія почергово звернулася до фіналістів, що посіли друге та третє місце за результатами відбору, але гурти Freedom Jazz та Kazka також відмовилися від участі в «Євробаченні-2019».

У НСТУ наголосили, що цьогорічний відбір «виявив та привернув увагу нашого суспільства до системної проблеми музичної індустрії в Україні: зв’язків артистів із шоу-бізнесом на території держави-агресора, які й на п’ятому році військового конфлікту все ще залишаються дуже тісними. Для частини суспільства цей факт прийнятний, в іншої частини викликає обурення й несприйняття».

Також у НТСУ наголошують, що закони України не пропонують жодних обмежень щодо роботи виконавців та артистів на території Російської Федерації попри великий суспільний запит на врегулювання цієї ситуації.