Добронравову раніше заборонили в'їзд в Україну / фото m.kino-teatr.ru

Російського актора Федора Добронравова, зірку серіалу "Свати", виключили з переліку осіб, що становлять загрозу національній безпеці України.

Читайте такожЗірка серіалу "Свати" виступивши в окупованому Криму - ЗМІ

Ім'я актора більше не входить в оновлений список на сайті Міністерства культури України, що говорить про те, що Добронравов отримає можливість перетинати кордон.

Відео дня

У Міністерстві культури пояснили, що актора виключено згідно з рішенням суду, яким Добронравову скасували заборону на в'їзд в Україну і дозволили знову ретрансляцію фільмів з його участю, пише УП.

"У даному конкретному випадку ми отримали рішення суду, яке вступило в силу, і ми, виконуючи закон та рішення суду, скасували наказ про включення Добронравова в список осіб, що загрожують національній безпеці України", - підкреслила спікер Мінкульту Юлія Даценко.

"З 2014 року, коли почалася російська агресія щодо України, було вироблено чіткі механізми, за яким ми діємо. Ми отримуємо лист від СБУ і вносимо в цей список. Ми не обговорюємо рішення СБУ: це їхня компетенція та їхні повноваження. У зворотному випадку - процедура така сама", - додала вона.

В списку заборонених діячів культури числиться 147 осіб, які підтримали агресивну політику Росії по відношенню до України.

Як повідомляв УНІАН, 27 листопада 2017 року Мінкульт вніс актора "Сватів" Федора Добронравова в "чорний список" через його проросійські позиції. Акторові заборонили в'їзд в Україну. Після цього Держкіно заборонило прокат серіалу "Свати" на українському телебаченні.

Раніше стало відомо, що експертна комісія при Держкіно відмовилася продовжити прокатну ліцензію серіалу "Свати" студії "Квартал 95", який також був викреслений зі списку заборонених.