Королева Єлизавета II / REUTERS

Королева Великої Британії Єлизавета II підтримала рішення принца Гаррі і Меган Маркл, які оголосили про намір відмовитися від королівських привілеїв.

Про це йдеться в її заяві за підсумками королівської сімейної наради, передає ВВС

Читайте такожПринци Гаррі та Вільям прокоментували інформацію про їх зіпсовані відносини

Відео дня

"Моя родина і я повністю підтримуємо бажання Гаррі і Меган почати нове життя як молода сім'я. Хоча ми б вважали за краще, щоб вони залишалися повноцінними членами королівської сім'ї, ми поважаємо і розуміємо їхнє бажання жити більш незалежним життям, залишаючись при цьому цінною частиною моєї родини", - зазначила королева. 

Єлизавета II дала свою згоду на "перехідний період" для принца Гаррі та його дружини Меган, упродовж якого вони поступово складатимуть з себе повноваження членів монаршої родини, перебуваючи в Канаді та Великій Британії. Вона також додала, що для завершення майбутніх домовленостей для пари ще потрібно буде виконати велику роботу.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня принц Гаррі з дружиною Меган Маркл заявили про те, що складуть з себе основні обов'язки, пов'язані з королівською родиною, і будуть прагнути до фінансової незалежності. Вони планують жити на дві країни - Британію і США. Але в той же час продовжать "надавати повноцінну підтримку" королеві Єлизаветі.

Єлизавета II викликала старших членів королівської сім'ї на екстрену нараду 13 січня, щоб вирішити майбутнє герцога і герцогині Сассекських Меган і Гаррі.