Після завершення всіх процедур їх повернули до Молдови, але ті повернулися / dpsu.gov.ua

Прикордонники не пустили на територію України російських акторів Павла Баршака, Олену Корікову та Ігоря Ліванова.

Як повідомило УНІАН джерело у Державній прикордонній службі України, Баршаку і Коріковій заборонено в'їзд в Україну на 10 років, Ліванову - на 3 роки.

Читайте такожТаїсія Повалій здивувала мережу фото на інвалідному візку

Відео дня

Як повідомляється на сайті ДПСУ, 6 лютого група російських акторів ліричної комедії «Ідеальний свідок» прибула в один з пунктів пропуску на українсько-молдовському кордоні. За словами акторів, вони їхали з гастролями в Україну.

Прикордонники з’ясували, що двоє акторів незаконно відвідували тимчасово окуповану територію Криму, де брали участь у зйомках фільму. Тому їм відмовили у в’їзді в Україну терміном на 3 роки. Ще двоє росіян з цієї групи не змогли підтвердити мету своєї поїздки в Україну, через що також були не пропущені через кордон. Решта громадян Росії відмовилися їхати в Україну, поінформували у ДПСУ.

Після завершення всіх процедур їх повернули до Молдови.

Однак, додають у ДПСУ, що за декілька годин ця група російських громадян з’явилася на українському кордоні в іншому пункту пропуску, «певно сподіваючись, що їм все ж вдасться потрапити» на територію України. «Проте громадяни РФ знову були зупинені під час заходів прикордонного контролю та не пропущені в Україну. Цього разу двоє громадян Росії, які вже мали заборону в’їзду в Україну, своїми діями через умисне невиконання рішення вчинили правопорушення за ст.203-1 КУпАП та були притягнуті до відповідальності, отримавши штраф. Крім того, їм продовжено термін заборони до 10 років. Іншим 4 громадянам Росії проставлено заборону в’їзду в Україну терміном на 3 роки», - поінформували у прикордонному відомстві.