Меган Маркл / фото REUTERS

Відвідування служби у Вестмінстерському абатстві стало останнім заходом герцога і герцогині Сассекських в ролі членів королівської сім'ї, які працюють.

Західні джерела повідомляють, що герцогиня Меган вже полетіла назад до Канади до свого десятимісячного сина Арчі, а її чоловік принц Гаррі ще деякий час затримається в Британії, пише ТСН.

Напередодні у Меган було кілька заходів, проведених приватним чином в Букінгемському палаці. На одному з них вона з'явилася сама, а на іншому - у супроводі Гаррі.

Відео дня

Читайте такожОстанній вихід: Меган Маркл і принц Гаррі останній раз вийшли у світ в якості королівських персон (фоторепортаж)

Також відомо, що перед від'їздом до Канади Сассекси організували прощальний обід для команди своїх помічників і асистентів. Обід відбувся в ресторані готелю Goring Hotel, на ньому були присутні 15 осіб, які працювали з герцогом і герцогинею під час їхнього проживання у Великій Британії.

На початку року герцог і герцогиня Сассекські зробили офіційну заяву, в якій повідомили про свій намір скласти з себе повноваження членів королівської сім'ї і стати фінансово незалежними від палацу, чим здивували не тільки британців, але і монархиню – королеву Єлизавету II. Королева дізналася про їхнє рішення за десять хвилин до офіційної публікації в пресі.

Королева була розчарована, але опанувала себе, екстрено зібрала нараду і через кілька днів оголосила свій вердикт. На зустріч були запрошені співробітники Букінгемського і Кенсінгтонського палаців, команда Сассексів і співробітники Кларенс-хауса, а також принци Чарльз, Вільям і Гаррі. Дружина принца Гаррі не була присутня на зустрічі, тому що поїхала до Канади до сина Арчі, але обіцяла бути на зустрічі в телефоннму режимі. Пізніше з'ясувалося, що Меган не телефонувала, бо в команді Сассексів ухвалили рішення, що в цьому немає необхідності.

Під час зустрічі було ухвалено рішення підтримати принца Гаррі та його дружину, герцогиню Сассекську. У заяві палацу було сказано, що герцог і герцогиня Сассекські відступають від всіх королівських обов'язків і більше не будуть іменуватися Їхніми Королівськими Високостями. Також вони повинні будуть відшкодувати фінансування Суверенному гранту, витрачене на ремонт котеджу Фрогмор-хаус (це три мільйони доларів). В майбутньому Меган і Гаррі будуть платити за нього оренду самі. Хоча основним місцем їхнього проживання буде Північна Америка. Перехідний період буде завершено навесні 2020 року. Через деякий час Єлизавета II позбавила Сассексів ролі послів молоді країн Співдружності.

Рішення королівської пари також підтримали деякі зірки. Про це публічно висловлювалися модель Наомі Кемпбелл і актор Г'ю Грант. У Канаді Меган і Гаррі зіткнулися з труднощами, їх почали переслідувати папараці, біля їхнього будинку цілодобово чергують люди з камерами. З'явилося повідомлення, що пара планує провести літні канікули в Каліфорнії.