Принцеса Йоркська Євгенія відзначає 30-річчя / фото instagram.com/princesseugenie/

Сьогодні своє 30-річчя відзначає британська принцеса Євгенія.

Принцеса Йоркська Євгенія - молодша дочка принца Ендрю (другого сина королеви Єлизавети II) і Сари Фергюсон. У неї є старша сестра - принцеса Беатріс.

Євгенія є десятою в лінії успадкування престолу. Народилася принцеса в лікарні Портланду і була хрещена в церкві Святої Марії Магдалини в Сандрінгемі. Вона була першою королівською дитиною, чиї хрестини пройшли публічно.

Відео дня

Читайте такожВигідний шлюб: став відомий новий титул принцеси Беатріс після весілля

Євгенія і її старша сестра Беатріс є єдиними онуками королеви Єлизавети II, які зведені в титул принцес і Їх Королівських високостей.

Однак, крім виконання королівських обов'язків Євгенія також працює в лондонській філії знаменитої галереї сучасного мистецтва Hauser & Wirth. Після стажування в Нью-Йорку принцеса Йоркська почала працювати в галереї в якості помічника директора, а в 2017 році отримала підвищення і стала директором галереї.

Принцеса Євгенія заміжня за бізнесменом Джеком Бруксбенком. Їх весілля відбулося 12 жовтня 2018 року в каплиці Святого Георгія у Віндзорському замку. Дітей у пари поки що немає, але журналісти часто пишуть про "цікавий стан" принцеси.

У травні публіка повинна була побачити принцесу Євгенію в ролі подружки нареченої її старшої сестри Беатріс, чиє весілля з італійсько-британським бізнесменом Едоардо Мопеллі Моцці було заплановано на 29 травня 2020 року. Але, швидше за все, через ситуацію з коронавірусом у світі ця церемонія буде перенесена.