Борис Клюєв помер на 77 році життя / скріншот, серіал "Вороніни"

У Росії у віці 76 років помер відомий актор, народний артист Борис Клюєв.

Про це повідомляє РБК з посиланням на прес-службу Малого театру.

"Борис Володимирович, на жаль, помер після хвороби", - сказано в повідомленні.

Директор Малого театру Тамара Михайлова уточнила, що причиною смерті стало онкологічне захворювання.

У квітні 2018 року Клюєв повідомив, що у нього виявили хворобу легенів. Актор назвав ситуацію "серйозною", але при цьому розповів, що в лікарню не лягав.

Борис Клюєв: біографія

Борис Клюєв народився в Москві 13 липня 1944 року. Після закінчення школи вступив до Театрального училища ім. Щепкіна. Навчаючись на четвертому курсі, став підробляти в масовці вистав Малого театру і після закінчення училища отримав запрошення в цей театр.

Клюєв був одним із провідних акторів Малого театру, він грав там з кінця 1960-х до середини 2010-х років. За роки роботи в Малому театрі Борис Клюєв зіграв понад сімдесят ролей. Серед постановок з його участю - "Гроза", "Без провини винні", "Горе від розуму", "Сірано де Бержерак", "Король Лір", "Гаряче серце", "Цар Іоанн Грозний", "Ділок", "Корсиканка", "Вовки і вівці", "Остання жертва".

Читайте такожЗірка "Чорної пантери" помер: Батьківщина зробила відверту заяву

У кіно Борис Клюєв почав зніматися в 1968 році, ще бувши студентом. Він зіграв роль патрульного у фільмі "Каратель".

Однією з найзнаменитіших ролей Клюєва в кіно стала роль графа Рошфора в картині "Д'артаньян і три мушкетери". Іншою його популярною роботою став фільм" ТАСС уповноважений заявити...", де він виконав роль шпигуна Тріанона. На початку 1980-х знявся в серії фільмів про Шерлока Холмса, зігравши Майкрофта Холмса, брата знаменитого детектива.

З початку 1990-х років активно знімався в телесеріалах, серед яких "Королева Марго", "Графиня де Монсоро", "Марш Турецького", "Каменська 2", "Бальзаківський вік, або всі мужики сво...". Найвідомішою роллю Клюєва в серіалах стала роль Миколи Петровича Вороніна в комедійному серіалі "Вороніни".

До останнього Клюєв був викладачем акторської майстерності в Щепкінському училищі, керував двома курсами, а також завідував кафедрою майстерності актора. Був членом правління Гільдії акторів кіно Росії.

У березні 2014 року Борис Клюєв підтримав російську агресію щодо України, підписавши листа на підтримку політики президента РФ Володимира Путіна щодо військової інтервенції в Україну.

Внесений до Переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України.

Вас також можуть зацікавити інші новини