Харві Вайнштейн / REUTERS

Скандального американського екс-продюсера Харві Вайнштейна, який відбуває 23-річне тюремне ув'язнення за зґвалтування, звинуватили ще в чотирьох випадках зґвалтування, у тому числі неповнолітньої.

Імена можливих жертв не розкриваються, повідомляє Variety.

За їх свідченнями, інциденти сталися з 1984-го по 2013 рік, одній із жертв на момент зґвалтування у 1994 році було 17 років. Вона стверджує, що Вайнштейн "насильно утримував її, домагався і зґвалтував". Злочин стався в номері готелю, після зґвалтування продюсер пригрозив їй фізичним насильством у разі, якщо вона розповість про події, а також пообіцяв знищити її акторську кар'єру.

Відео дня

Читайте такожСпівачка Тоня Матвієнко розповіла історію про домагання дитячого лікаря

Жертви подали на Вайнштейна до суду, в позові в якості відповідачів вказані його брат Боб Вайнштейн, а також компанії Miramax і Walt Disney. Відзначається, що вони "або знали або повинні були знати про дії злочинця і запобігти ним".

Ще однією жертвою виступила 70-річна жінка з Еквадору, яка стверджує, що продюсер домагався її в 1984 році у готелі в Каннах, коли їй було 34 роки. Третя жертва, 38 років, заявила, що Вайнштейн зґвалтував її в 2008 році у Нью-Йорку. Четверта, 35-річна уродженка Угорщини, повідомила про примус до орального сексу в 2013 році, під час Венеційського кінофестивалю.

Раніше УНІАН повідомляв, що скандальний голлівудський екс-продюсер Харві Вайнштейн засуджений до 23 років ув'язнення у в'язниці штату Нью-Йорк. Його визнали винним у тяжких злочинах сексуального характеру.