Андрій Макаревич є дуже принциповим артистом / фото instagram.com/ einatklein /

Російський музикант Андрій Макаревич, який емігрував до Ізраїля після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, поставив поруч війну з ХАМАС та теракт 11 вересня 2001 року в США. Артист переконаний, що напад терористів на Ізраїль сприймається страшніше, ніж зіткнення літаків із вежами-близнюками.

Росіяни підняли вереск через це, порадивши зірці "не марити". Допис Макаревича швидко підхопили російські пропагандистські ЗМІ, які вкотре спробували принизити артиста.

"Я вважаю, що 7 жовтня 2023 року для Ізраїлю – те саме, що 11 вересня 2001 року для Америки. Якщо в деталях, мабуть, крутіше. Ніхто тоді не співчував Аль-Каїді. Дивно, правда? І американці розібралися. Де зараз ця Аль-Каїда? Ніхто не пам'ятає. А тому, що літак, що врізається в хмарочос – це так кінематографічно", – написав музикант.

Відео дня

Макаревич запевнив, що суспільство мало знає про терористичні атаки ХАМАС, адже кадри залитих кровʼю будинків не транслюють так часто, як висвітлювали терористичний акт в США.

"Даремно. Я показав би всьому світу. Кожному недоумку, який сьогодні погрожує кулачком кровожерному сіоністському агресору. Кожному. Декому, с*ка, насильно", – емоційно заявив Макаревич.

Поливати брудом артиста, який засуджує геноцид та тероризм, набігли російські "патріоти", які не приховують свої симпатії до ХАМАС.

Що писали роздратовані російські "патріоти"

  • "Кукуха у музиканта-втікача все-таки поїхала, тепер це явний медичний факт"
  • "Макаревич у маразмі, інакше не пояснити те, що він несе останнім часом"
  • "Він жидофашист типовий"
  • "Старе біосміття"

Нагадаємо, що нещодавно Андрій Макаревич відповів, чи піде воювати за Ізраїль. Він наголосив, що йому ніхто не дасть зброю і не відправить його на фронт, тому він знайде інший спосіб, як допомогти Ізраїлю. 

"Гвинтівку мені, на жаль, не дадуть, я з'ясовував, хоча я дуже непогано стріляю. Але я постараюся чимось бути корисним", - резюмував артист.

Вас також можуть зацікавити новини: