Соліст гурту Brutto й екс-лідер колективу "Ляпіс Трубєцкой" Сергій Міхалок зняв відеозвернення до жителів Білорусі у зв'язку з протестами в країні та фальсифікацією виборів.

Музикант заявив, що не визнає офіційних результатів президентських виборів і наполягає на повторних. Відповідне відеозвернення опубліковано на YouTube-каналі Brutto Nostra.

Читайте такожСергій Міхалок з "Ляпіса" став заслуженим артистом України (фото, відео)

"Звичайно ж, ми не визнаємо офіційні результати виборів у нашій рідній Білорусі у 2020 році та вважаємо, що громадянин Лукашенко нелегітимний і незаконний керівник нашої країни", - заявив Міхалок.

"Ми наполягаємо на нових, чесних, справедливих демократичних виборах", - додав лідер гурту Brutto.

Як приклади гідних кандидатів на посаду президента Білорусі він назвав нобелівського лауреата з літератури Світлану Алексієвич, поета Лявона Вольського і спортсмена Віталія Гуркова.

Сергій Міхалок і його політична позиція: що відомо

  • Музикант Міхалок і його продюсер Азізбекян вирішили отримати право на постійне проживання в Україні, не відмовляючись від білоруського громадянства. Міхалок пояснював, що підтримка групою "Ляпіс Трубєцкой" революційних подій в Україні негативно і вороже сприймається владою Білорусі та Росії, які створюють перешкоди для повноцінного творчого процесу.
  • Гурт "Ляпіс Трубєцькой" підтримував Революцію гідності в Україні. А їхня пісня "Воїни світла" стала одним з неофіційних гімнів Майдану.
  • У рідній Білорусі гурт "Ляпіс Трубєцкой" вже давно був у "чорному списку" музикантів, які не мають права виступати на території країни.