Сергій Притула / Фото - instagram.com

Світова спільнота активно реагує на заяву Ілона Маска про мирні переговори між Україною і Росією. Повз не пройшов і шоумен Сергій Притула, який під час війни активно займається волонтерством. У себе в блозі Притула написав: 

"Ілон, здається, ви пропустили багато уроків історії, зосередившись на космосі і електромобілях. Ваші пропозиції схожі на путінські". 

Жартома Сергій запропонував підтримати збір на підручник з історії для Ілона Маска. Як уточнив шоумен, кошти, що залишилися, будуть спрямовані на придбання необхідного обладнання та речей для Збройних сил України. 

Відео дня

"Ми, українці, знаємо історію і цінуємо своє майбутнє. Ми хочемо зробити подарунок для Ілона Маска - підручник з історії. Ми купимо йому підручник. Всі гроші, що залишилися, підуть на тих, хто зараз творить історію вільного світу – Збройні Сили України", - написав Сергій. 

Лише за перші 30 хвилин удалося зібрати 1 мільйон гривень. Збір був закритий за кілька годин. Усього вдалося зібрати понад два мільйони гривень.

"Збір на підручник з історії пану Ілону закрили! Загалом зібрали фантастичну суму у 2,3 млн грн. На ці кошти купимо сам підручник і партію рацій Motorola R7 для ЗСУ. Бо наші завжди мають рацію:))) А ми ще й посилимо їх стабільним і безпечним зв‘язком! Дякую усім, хто долучився!" - написав Притула.

Скріншот публікації Сергія Притули

Скандал з Ілоном Маском: деталі

Глава "Tesla" опублікував у своєму Twitter-акаунті опитування з приводу того, якими шляхами можна досягти миру між Україною і Росією. Так, Маск написав: "Мир між Україною і Росією: повторні вибори в анексованих регіонах під наглядом ООН. Росія йде, якщо на те буде воля народу. Крим формально входить до складу Росії, як це було з 1783 року (до помилки Хрущова). Водопостачання Криму забезпечено". 

Потім він опублікував ще один пост де створив опитування і підписав: "Давайте спробуємо так: воля людей, що живуть в Донбасі і Криму, повинна вирішити, чи будуть вони частиною Росії або України". 

У ще одному пості Маск висловився, що Україна не зможе перемогти Росію в разі оголошення повної мобілізації, оскільки в РФ кількісна перевага в три рази. 

На це відреагував президент України Володимир Зеленський. У себе в профілі він виклав опитування про те, який Ілон Макс подобається більше: той, який підтримує Україну або той, який підтримує Росію? У відповідь на твіт політика Макс виправдався. 

"Я все ще дуже підтримую Україну, але переконаний, що масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні і, можливо, світу", - прокоментував засновник компанії SpaceX.

Вас також можуть зацікавити новини: