Росіяни використали відоме ім'я для своєї пропаганди / фото інстаграм Тілля Ліндеманна

Російська пропаганда набирає нових обертів та продовжує розповсюджувати неправдиві факти про повномасштабне вторгнення. Цього разу фронтмену німецького гурту "Rammstein" Тіллю Ліндеманну росіяни приписали фейкове висловлювання про Україну. Про це пише видання Spiegel.

Виявилося, що відома пропагандистська дезінформаційна кампанія "Доппельгангер", яка розповсюджує фальшиві цитати відомих людей або створює "двійників", використала ім'я Тілля. 

"Раніше поширювався портрет актора Тіля Швайгера з твердженням, що українські посадовці скуповують нерухомість у Франції та Італії. А тепер вокалісту гурту "Rammstein" приписали цитату про "безглузду допомогу Україні", - зазначає видання. 

Відео дня

Представники співака вже відповіли, що він не робив жодних подібних висловлювань.

Цікаво, що самі цитати тепер неможливо знайти в мережі. Стало відомо, що їх популяризували через платну рекламу, яку видалили через порушення рекламних правил.

Що відомо про позицію Тілля Ліндеманна

У березні 2022 року соліст гурту "Rammstein" опублікував знімок в шапці з логотипом українського лейбла Mozgi. Тоді Ліндеманн допомагав українським біженцям у Берліні. Згодом він скасував тур в країні-агресорці та публічно говорив про війну в Україні. 

Скріншот з виступу гурту "Rammstein" з українським прапором

Нагадаємо, раніше акторка Віталіна Біблів шокувала історією про родичів, які вірять російській пропаганді. 

Вас також можуть зацікавити новини: