Сергій Міхалок / фото Міхалок / Instagram

Шанувальники Сергія Міхалка розкритикували співака за те, що він за два дні кривавих протестів в рідній Білорусі ніяк їх не прокоментував.

Десятки гнівних коментарів з'явилися під його відеороликами на YouTube-каналі. При цьому коментарі у своєму Instagram-акаунті Міхалок відключив.

Читайте такожТіхановська розповіла, чому раптово виїхала з Білорусі, записавши емоційне відео

Відео дня

Варто відзначити, що Міхалок активно підтримував українців під час Революції гідності, а його хіт «Воїни світла» став чи не гімном революції і надихнув українських солдатів після окупації Росією Криму та ОРДЛО.

"Гей! "Воїн світла!" Ти де сховався? Твоя країна горить. Як ніколи потрібні твої пісні", "Щиро не розумію, чому людина, яка стільки зробила для боротьби з тарганом, коли це було важко робити, зараз "чіллить" на дачі і ні слова не скаже про свою рідну Білорусь. Дуже прикро", "Міхалок, ти де? зараз ти потрібен людям!", "Ти зараз, як ніколи, потрібен своєму народові", "Сергій, скажи хоч пару фраз про ситуацію на твоїй Батьківщини, підтримай земляків", "Коли у 2014 почався "кіпіш" в Україні - Серьога, ти підтримав Україну. Зараз починаються непонятки у твоїй рідній країні - ти мовчиш... Що не так в тобі?".

Протести в Білорусі: хронологія

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори.
  • Пізніше в ЦВК оприлюднили попередні результати виборів. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, сталися сутички з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями.
  • За даними правозахисників, затримано близько 300 осіб, в лікарнях перебувають десятки поранених.
  • У понеділок увечері 10 серпня протести поновилися. Силовики в Мінську відкрили вогонь по протестуючих. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів.