Шоумен JULIK / instagram.com/julikofficial

Шоумен JULIK: Вірю, що невдовзі кривавий диктатор Путін отримає по заслугах

14:03, 13.03.2022
6 хв. Інтерв'ю

Шоумен JULIK (Назарій Гук) розповів УНІАН про перші відчуття, коли дізнався, що почалася війна, необхідність знайти правильні слова, щоб пояснити маленькому синові, що сталося, волонтерство та потребу лишатися в Україні у важкі для неї часи.

Коли російські селебрітіз продовжують гратись в пацифістів, не називають війну війною та навіть підтримують убивства мирних українців російською армією, українські публічні особи, артисти та шоумени, замість розважати публіку взялися допомагати співвітчизникам. Хтось став до зброї, хтось пішов у волонтери, хтось організовує гуманітарну допомогу з Європи, а хтось – воює в інформаційних військах. 

УНІАН поспілкувався з шоуменом JULIK (Назарій Гук) про рішення лишитись в Україні попри можливість виїхати за кордон, зміни, які у наші життя принесла війна та віру у перемогу. 

Назаре, що перше спало вам на думку, коли 24 лютого з самого ранку ви почули вибухи?

Відео дня

Перше, що спало на думку: "Невже це трапилось?". 

Як у 21 столітті, коли цивілізований світ насолоджується життям, дає перспективу своїм дітям, почалася війна? Не хотілось вірити до останнього. Проте суворі реалії дали одразу зрозуміти, що хворий маразматик Путін пішов на повномасштабне вторгнення. Впевнений: цей день назавжди запам’ятали усі.

Найбільше я був стривожений за свого сина, який не розумів, що відбувається. 

У перший день ми з дружиною пояснили сину, що таке війна, - шоумен / instagram.com/julikofficial

Ви розповіли синові про те, що почалась війна, чи вирішили тримати це в секреті, аби не травмувати дитину?

У перший день війни ми з дружиною пояснили сину, що таке війна. Ми прокинулись о п’ятій ранку від дивних звуків, які лунали з вулиці. Тоді ми відчули, що коїться щось незвичне. 

Від сина намагаємось не приховувати таких важливих тем, він має розуміти, що відбувається і за що борються наші герої. 

Звісно, такі теми є вкрай важкими для дитячого сприйняття. Щоб правильно пояснити, щоб дитина усвідомила, потрібно багато зусиль. Ми педагогічно підійшли до питання та намагались не завдавати травми для психіки. Відголосся сирен змогли пояснити тимчасовими мірами, які скоро скінчаться. Головне - задати правильний посил. Тільки розмови, багато розмов - запорука правильного донесення інформації.

За кілька тижнів до 24 лютого українців попереджали про те, що війна можлива. Чи ви дослухались до рекомендацій збирати "тривожну валізку", чи ще сумнівалися?

Я людина, яка готова до будь-яких обставин. Я не боюсь нічого, проте завжди думаю наперед. Мене життя та гастролі навчили мати усе необхідне під рукою. Тому питання "тривожної валізи" не стояло. Все, що необхідне, за дві хвилини можна кинути у сумку та вирушати. Це документи, білизна, гроші та елементарні засоби гігієни.

Я людина, яка готова до будь-яких обставин / instagram.com/julikofficial

Як ви переживаєте цей складний час? Як війна змінила ваше життя?

Життя змінилось кардинально. Змінилися пріоритети. Тепер кожен має одну мету - почути з екранів телеканалів, що Україна перемогла. Професію музиканта я відклав у бік та зараз працюю фізично, щоб допомогти тим, хто цього потребує. Вірю, і знаю, що скоро цей "жахливий сон" закінчиться. 

І трошки внесу позитиву: я вже встиг приготувати Гімн Перемоги України, невдовзі його зможуть почути усі!

Зараз багато артистів, які мають кошти, щоб виїхати закордон та залишитися там жити на певний проміжок часу, все ж вирішують залишитися в країні…

Правильно роблять. Підтримую! Це наша країна, країна, у якій жити та розвиватись нашим дітям. 

Я всебічно допомагаю інформаційній обороні. Щоб ви розуміли, практично 12-15 годин проводжу в телефоні, поширюючи правдиву та достовірну інформацію. Окрім цього я підняв усі контакти наших діаспорян, які живуть в Італії, Празі, Німеччині, Канаді та інших країнах світу. Разом координуємо та сприяємо гуманітарній допомозі нашим громадянам, які цього потребують. Також опікуюсь біженцями, які прибули зі східної України. Все що можу – роблю. І закликаю усіх - долучайтесь, хто як може. Разом ми - сила!

Днями ви виступили в ефірі італійського каналу й закликали весь світ не мовчати… 

Я докладаю усіх зусиль аби наша країна, наша позиція була почутою у кожному куточку світу. Так, це дрібниця, але такими речами ми, українці, демонструємо нашу єдність. А вона, на мою думку, найголовніша. 

Якщо кожен буде "кричати", нас почують. До слова, вже є чимало позитивних звершень. Щодня нові санкції, щодня весь світ підтримує та допомагає Україні побороти агресора - Росію. Лише об’єднавшись, можна звернути гори. 

Лише об’єднавшись, можна звернути гори, - шоумен / instagram.com/julikofficial

Ви родом зі Львова, і зараз багато українців, які живуть в "гарячих точках", шукають прихисток саме там. Ви теж повернулися додому?

Я - справжній львів’янин. У мене бабуся, теща та багато родичів саме там. У Києві, до війни, я працював, жив і лише два роки тому придбав житло. 

Наразі, заради безпеки сина та дружини, ми переїхали до Львова. Тут я активно долучився до волонтерства, щоб забезпечити гуманітарну допомогу тому, хто цього потребує.

Ви сказали, що вже написали Гімн Перемоги України. Ви беззаперечно вірите у нашу перемогу?

Так, я вірю, що невдовзі кривавий диктатор отримає по заслугах. Досить руйнувати націю, яка непереможна. Ми поборемо усіх і все. Іншого варіанту я не розглядаю взагалі. 

Кожного дня, кожної години я даю посил, що нас не зламати. Наш народ зараз, як ніколи, в єдності, і вона підкріплена однією метою - перемогти. Так і буде, обов’язково. Слава Україні! Слава Героям! Наші ЗСУ - це запорука майбутнього!

А що першим ви зробите після закінчення війни та нашої перемоги?

Чесно, про це думаю в останній момент. Точно знаю: святкувати буду, як ніколи раніше. Це буде свято усього народу, свято нації і впевнений, що ця війна змінила і змінить кожного. Більше не буде сварок на дрібні та непотрібні теми. Вірю, що Україна заживе по-новому, по-особливому. Нова сторінка історії для України - це щасливе та якісне життя без війни.

Що б ви сказали президентові України Володимиру Зеленському та всім українцям?

Володимире Олександровичу, думаю зі мною погодяться майже всі українці: дякуємо за вашу роботу! Ви, як гарант держави, довели свою відданість та мужність. Ми віримо в перемогу під вашим керівництвом. Тільки вперед! А українцям я хочу просто побажати сили та витримки, адже це нам зараз так потрібно. Слава Україні!

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся