У Клеопатри було двоє чоловіків / скріншот YouTube

Про єгипетську царицю Клеопатру складають легенди. Вона стала персонажем багатьох культових фільмів, адже образ спокусниці, незважаючи на її жорстокість, підкорював багатьох.

На думку стародавніх істориків, у Клеопатри було дуже багато коханців. Більш того, за ніч з нею чоловіки були готові віддати життя. За даними різних джерел, після того, як цариця пускала в своє ложе невинних чоловіків, їх голови ставали трофеями і виставлялися в її палаці.

Але навіть попри це, деяким все ж вдалося побути довше з Клеопатрою. Кажуть, що її першим чоловіком був Юлій Цезар. Історики відзначають, що у них було кохання з першого погляду. Під час стосунків з Цезарем Клеопатра народила сина Птолемея, хоча сам Юлій не визнав хлопчика і не вказав його в заповіті. Тому достовірно невідомо, чи був він батьком дитини.

Відео дня

Після того, як 15 березня 44 року до н.е. Юлія вбили, між римлянами почалася громадянська війна. Правителем східної території став Марк Антоній. Він намагався звинуватити Клеопатру в змові проти Цезаря, але вона не дала себе в образу.

Цариця, проявивши всю свою спокусливість і хитрість, змогла зачарувати Антонія. Так і почався їхній роман, що тривав цілих десять років. У 40 році до н.е. у закоханих народилися близнюки Олександр Геліос і Клеопатра Селена. Восени 36 року до н.е. з'явилася на світ третя дитина - Птолемей Філадельф. Після народження дітей воєначальник розлучився зі своєю дружиною Октавією і офіційно одружився на Клеопатрі.

Однак, згідно давньоримським законам, цей шлюб не мав юридичної сили. 

Раніше УНІАН повідомляв, навіщо Клеопатра вбивала своїх чоловіків після ночі кохання.

Вас також можуть зацікавити новини: