Меган Маркл / REUTERS

У Лондоні починаються слухання за позовом герцогині Сассекської, дружини принца Гаррі, проти газети Mail on Sunday через публікації листа Меган, адресованого батькові.

Читайте такожНовий скандал навколо Сассексів: особисте листування Меган Маркл і принца Гаррі з батьком Томасом потрапило в мережу - ЗМІ

У лютому 2019 року видання опублікувало кілька статей, цитуючи рукописний лист герцогині Сассекської, який призначався її батькові Томасу Марклу, передає Бі-бі-сі. Слухання будуть проводитися у віддаленому режимі через введений в Британії карантин. Перший етап судового процесу не передбачає дачі свідчень.

Відео дня

Адвокати герцогині стверджують, що статті Mail on Sunday не відповідають дійсності і принижують особисту гідність Меган. У жовтні минулого року вони подали позов проти газети і медіакомпанії Associated Newspapers, якій вона належить.

На думку адвокатів Меган, видання неправомірно використовувало приватну інформацію і порушило авторські права і закон про захист персональних даних, прийнятий в 2018 році.

Представник Mail on Sunday раніше заявив, що газета вважає свій матеріал таким, що відповідає всім стандартам і буде затято захищатись у суді.

Відносини між Меган Маркл і її батьком погіршилися напередодні її весілля з принцом Гаррі в травні 2018 року. Томас Маркл не зміг бути присутнім на церемонії. Перед цим він переніс операцію на серці і потрапив у новинні заголовки, коли стало відомо, що він зробив кілька постановочних фотографій своєї підготовки до весілля і навіть нібито заробив на цьому гроші.

У документах, поданих юристами Меган Маркл, містяться звинувачення на адресу Mail on Sunday та інших таблоїдів в тому, що вони займалися цькуванням, принижували, маніпулювали батьком герцогині і посприяли сварку між ним і дочкою.

Також в них містяться текстові повідомлення, які принц Гаррі відправив тестеві напередодні свого весілля з проханням не спілкуватися з пресою і зателефонувати йому і дочці.

Герцогиня пропустила дзвінок від батька в 4:57 ранку в день весілля, і після цього він з нею більше не зв'язувався, йдеться в документах.

На думку адвокатів, видання неправильно процитували лист, який був суто особистим і не підлягав публікації, щоб виставити герцога і герцогиню в непривабливому світлі.

Сама газета стверджує, що члени королівської сім'ї, включаючи герцогиню, є об'єктами публічного освітлення, і людям цікаво знати, що відбувається в їхньому особистому і сімейному житті.

У понеділок стало відомо, що принц Гаррі і Меган припиняють співпрацю з британськими таблоїдами.

У листі, відправленому головним редакторам газет і сайтів, що входять в холдинги Sun, Mirror, Mail, Express, йдеться, що герцог і герцогиня Сассекські прийняли своє рішення через те, що з'являються у виданнях новинних історій, які перекручують правду, є недостовірними чи вторгаються в особисте життя.

Як повідомляв УНІАН, у січні пара оголосила про складання з себе королівських обов'язків та з 1 квітня офіційно перестала їх виконувати. Незадовго до закриття кордону США через пандемію коронавірусу принц з сім'єю покинули Канаду і перебралися в рідний для Меган штат Каліфорнія, де вони, за повідомленнями преси, збираються купити маєток.