Андрій Лузан / скріншот YouTube

Комік Андрій Лузан став гостем шоу Раміни Есхакзай "30+". Темою програми стало ментальне здоров'я, проте вони також обговорили мобілізацію в Україні.

За словами Лузана, після закону про мобілізацію та заборони на виїзд чоловікам у нього був стрес. Впоратися з цим йому допомогло вивчення історичного контексту подібних ситуації, як з цим впоралися минулі покоління або паралельний досвід країн, які все це вже пройшли.

"Коли почалася війна, я почитав, що було в історії, і як націям вдалося відстояти свою незалежність. Єдиний спосіб, який допоміг, це, що всі без виключення оволоділи зброєю і мали базові навички військових. Швейцарія, Швеція, Ізраїль, Південна Корея, коли всі рівні в плані військової підготовки, то ці країни складно захопити й вони в безпеці. Я почитав про це і подумав: куплю собі "ствол", піду навчуся стріляти, і потім вийшов закон про мобілізацію. А в мене вже і форма, і взуття, і зброя, шолом, я вмію стріляти, і вже спокійніше, і немає стресу", - розповів Лузан.

Відео дня

Він додав, що вважає закон про мобілізацію - правильним кроком:

"Це наша країна, ми не можемо сказати: "Я не буду служити, якщо тут все крадуть". Тому я краще піду на полігончик, "політаю" на дрончиках, мене це заспокоює. Я це не пропагую, а просто кайфую".

Нагадаємо, раніше співачка KRUTЬ заявила, що хоче мобілізуватися.

Вас також можуть зацікавити новини: