Таємниця Нефертіті: як насправді померла цариця / скріншот з сайту Пікабу

Історичні джерела стверджують, що Нефертіті - це "головна дружина" давньоєгипетського фараона XVIII династії Нового царства Ехнатона. Згідно з різними історичними довідками, період правління потрапляє на 1351-1334 роки до н.е. Багато істориків досі сперечаються про те, як померла Нефертіті. Розповідаємо про цікаві факти з її біографії, а також про шокуючі версії її смерті. 

Як померла Нефертіті: офіційна версія

Єгиптологи переконані, що правителька пішла з життя в 30-40 років. Є теорія, що після смерті фараона Нефертіті прийшла до влади, а місцеві жерці були незадоволені її порядками. Вони влаштували змову і вбили царицю. Її тіло досі не знайдено, тому підтвердити або спростувати цю версію неможливо. 

Нефертіті померла від хвороби

У деяких історичних довідках є відомості про те, що єгипетську правительку вбила невідома хвороба. Джерела стверджують, що в той час лікарі не могли встановити характер недуги і не могли з нею впоратися. Нібито після смерті Нефертіті була похована в золоті в сімейній усипальниці, але потім її розграбували, бо знали про скарби, якими усипаний її саркофаг. 

Відео дня

Найновіші дані про смерть Нефертіті

Археологи прийшли до висновку, що поховання цариці Нефертіті знаходиться в гробниці фараона Тутанхамона. В останні кілька десятків років вони активно працюють на розкопках і по черзі роблять сенсаційні заяви про ймовірну причину смерті Нефертіті, проте дані не знаходять наукового підтвердження.

Нагадаємо, названо шокуючий секрет краси Нефертіті.

Вас також можуть зацікавити новини: