ЗМІ дізналися нові подробиці про лікування й стан онкохворої Заворотнюк

50-річна актриса не може рухатися самостійно та має проблеми з зором.

Стали відомі нові подробиці про стан актриси Анастасії Заворотнюк, яка бореться з онкологічним захворюванням.

Як пише "КП", актриса останнім часом постійно знаходиться в заміському будинку в Підмосков'ї, іноді її возять на процедури до клініки. За даними очевидців, упізнати актрису важко - вона зараз "дуже повна, з одутлим обличчям".

Оточення 50-річної Заворотнюк розповідає, що вона змучена хворобою й очікуванням на поліпшення, тому іноді їй дають заспокійливе.

"Анастасія більшу частину часу проводить в колясці в горизонтальному положенні, хоча раніше вона більше сиділа. У неї частково паралізовано праву частину тіла, вона не може рухатися без сторонньої допомоги й ворушити рукою. Є проблеми з зором, вимовою. Анастасія вживає препарати, які підтримують її, через що вона сильно поправилася та змінилася до невпізнання. Вона не може довго зберігати концентрацію уваги", - розповів знайомий сім'ї Анатолій Демидов.

Читайте такожДоньку Заворотнюк розлютили питання про онкохвору матір

За його словами, іноді здається, що актриса взагалі байдужа до подій - немов у прострації. Позитивної динаміки поки немає.

"Лікарі сказали, що хвороба невиліковна. Питання стоїть тільки про продовження життя", - додав він.

Член-кореспондент Російської академії наук, завлабораторією проліферації клітин Інституту молекулярної біології Петро Чумаков розповів, що Заворотнюк деякий час була на глюкокортикоїдах. При вживанні їх у великій кількості з'являється "синдром Кушинга" - стає одутле, повне обличчя, накопичується рідина в тканинах. Вони значно послаблюють імунну систему.

"Зазвичай їх застосовують для того, щоб зняти набряк в мозку. Це стандартна терапія для важких хворих на гліобластому. Під час операції їй видалили досить велику частину мозку: пухлину і тканини навколо... Мозкова діяльність, безумовно, пошкоджена. Це ж хвороба головного мозку, тому він не може не пошкодитися", - говорить експерт.

Хвороба Анастасії Заворотнюк

Нагадаємо, перші новини про хворобу Заворотнюк стали з'являтися восени 2019 року. ЗМІ повідомили про те, що Анастасія Заворотнюк серйозно хвора і потрапила до лікарні. 

У травні 2020 року вперше офіційно озвучили діагноз Заворотнюк – гліобластома.

Влітку 2021 року друг Заворотнюк розкрив правду про її стан. За його словами, у неї немає волосся, і вона пересувається на візку.