Рецепт слайма - як зробити слайм в домашніх умовах / Скріншот

Слайм або лизун – популярна розвага не тільки серед дітей, а й серед дорослих, які хочуть позбутися стресу і розім’яти пальці. Цю субстанцію можна придбати у багатьох магазинах, але найбезпечнішим варіантом завжди залишиться виготовлення власноруч за простими рецептами слайма.

Рецепт слайму без клею

Існує кілька способів, як зробити слайм без клею. Для цього вам знадобиться 100 мл шампуню, 100 мл води, 200 г крохмалю і барвник  за бажанням.

Читайте такожКрасива і здорова шкіра: як підібрати санскрин

Відео дня

В пластикову або скляну місткість висипте крохмаль, налийте воду і перемішайте, щоб не було грудок. Додайте шампунь і барвник. Розмішайте. Закрийте місткість кришкою або плівкою і поставте в холодильник на 12 годин.

Інший рецепт слайма без клею полягає у додаванні 1,5 столової ложки зубної пасти, 2,5 столової ложки борошна, 2 столових ложок рідкого мила. Для цього треба розмішати зубну пасту і мило без грудочок, вимішати суміш і збризнути її водою.

Рецепт слайма без тетрабората

Тетраборат – друга за популярністю складова класичного лизуна. Вона продається в аптеках без рецепту і у магазинах з господарськими товарами. Якщо ж її немає під рукою – не біда. Обійтися можна і без тетраборату.

Читайте такожМодні капці 2020, які важко не помітити

Для цього вам знадобиться 50 г клею ПВА, 1 столова ложка харчової солі, 100 мл води, барвник за бажанням.

Змішайте клей з половиною норми води, додайте фарбу. У воді, що залишилася, розведіть соду і змішайте з сумішшю. Перемішайте.

Баттер-слайм: як зробити слайм у домашніх умовах

Баттер-слайм - це дуже ніжний лизун, який за текстурою нагадує м'яке масло. Повторити рецепт такого слайма не складе труднощів.

Знадобляться: легкий пластилін, клей ПВА - 120 г, піна для гоління - 1 флакон, дитяча присипка і крохмаль - приблизно по 50 г, крем для рук і шампунь - по 20-30 г, барвник - за бажанням, тетраборат натрію.

Спершу змішайте в однорідну масу клей і піну, а потім додайте сухі інгредієнти. Як тільки ідеально вимісите заготовку, влийте в цю ж ємність крем і шампунь. Знову все ретельно перемішайте.

Якщо використовуєте барвник, додавайте його на цьому етапі. Найкраще, якщо він за кольором буде збігатися з використовуваним пластиліном.

Далі слайм необхідно згустити. Для цього розведіть тетраборат натрію водою і потроху додавайте до решти продуктів. Коли отримаєте необхідну консистенцію, вимішайте заготовку руками. Акуратно вимісити пластилін з слайм до однорідності за допомогою рук. Тепер можете насолоджуватися легкою текстурою цього лизуна.

Читайте такожОсвіжаємо френч: топ-5 ідей для різноманітного манікюру

Найпопулярніший рецепт слайма

Один з найпоширеніших варіантів іграшок - це класичний антистрес у вигляді м'ячика. Для його виготовлення знадобляться: якісна повітряна кулька, борошно або крохмаль, порожня пляшка (або пластикова воронка), дерев'яна паличка, ножиці, будь-які елементи декору.

Далі формуйте іграшку-антистрес так: кілька разів надуйте і здуйте кульку, щоб вона стала більш еластичною.

Щоб добре набити кульку борошном, використовуйте пляшку. Акуратно відріжте верхівку пляшки, створюючи тим самим своєрідну воронку. Потім натягніть кульку на горло та обережно висипте сухі інгредієнти всередину, проштовхуючи їх за допомогою дерев'яної палички. Акуратно зніміть кулю і зв’яжіть його у міцний вузол. Край, що стирчить, обріжте ножицями.

Задекоруйте іграшку на свій смак. Дітям особливо сподобається малювати на кульці кумедні лиця. Іграшку можна відразу ж сміливо використовувати і зберігати в будь-якому зручному місці.