Вправи для обличчя / фото ua.depositphotos.com

Кілька місяців ув'язнення через карантин та печенюшки на дивані під улюблені серіали напевно змогли зіпсувати не одну постать у нашій країні. А разом з тілом, як відомо, страждає й обличчя. Пухкі щічки та друге підборіддя можна підкоригувати спеціальною гімнастикою.

Читайте такожТоп-10 масок для жирної шкіри обличчя

Регулярно виконуйте ці кілька вправ і овал обличчя підтягнеться, сліди карантинної "розбещеності" підуть самі собою.

Відео дня

Вправи для підтяжки обличчя

Встановіть великі пальці в ямці під підборіддям і спробуйте опустити голову, чинячи опір пальцями під нижньою щелепою. Відчуйте, як напружуються м'язи обличчя.

***

Висуньте вперед нижню губу й підборіддя і повільно нахиліть голову назад, торкаючись кінчиком язика піднебіння. Затримайтеся в цьому положенні на декілька секунд і водночас злегка постукуйте пальцями по підборіддю.

***

Складіть губи для поцілунку, витягніть їх «трубочкою» і відведіть праву сторону. Потім поверніть вправо і голову. Долічіть до 5 і поверніться у вихідне положення. Те ж саме зробіть і в іншу сторону

***

З'єднайте середній і вказівний пальці, притисніть по лінії росту брів. Обережно тягніть пальці вгору і в бік, як би розтягуючи зону між брів. Рахуйте до 10 і розслабляйте.

***

Широко відкрийте рот на 15-20 секунд і повільно закрийте. Повторіть 5 разів.

***

Закрийте рот, закривши зуби губами. Покладіть вказівні пальці на куточки губ. Повільно піднімайте пальцями вгору по носогубним складкам до крил носа і назад. Повторіть 20 разів, після чого зробіть ще 30 швидких рухів.