Шкіра з часом втрачає пружність / ua.depositphotos.com

Кожній жінці хочется навіть у 50 і 70 років мати красивий і здоровий вигляд. Тому більшість з них часто звертається до косметологів та пластичних хірургів, але насправді зупити процес старіння можна і в домашніх умовах.

Масажист-естетист Ольга Калініна в програмі "Сніданок з 1+1" розповіла, як це зробити.

За словами експерта, після 35 років шкіра втрачає пружність, стає більш тьмяною та з'являються зморшки. Оскільки м'язи з часом слабкішають, можна помітити, як "пливе" обличчя. Однак є порада, за допомогою якої можна цей процес призупинити.

Калініна розповіла, що у боротьбі зі старінням шкіри може допомогти масаж. В першу чергу варто продезинфікувати руки і нанести на обличчя крем або олію. Далі необхідно трохи повернути голову в сторону і легенько розгладжувати шкіру на шиї, доходячи до ключиці.

Наступна вправа. Вирівняйте поставу та повністю розслабте обличчя. Покладіть руки на груди, підніміть голову та починайте напружувати шию. Важливо: не закидайте голову назад. 

Третя вправа. Покладіть ліву руку на праву ключицю, а правою рукою трохи відвертайте підборіддя в бік. Зосередтеся на тому, що ви маєте розтягувати шию. Потім змініть положення.

Також можете скористатися шкребком гуаша для того, щоб ваша шкіра стала більш пружною. Масажер варто тримати під нахилом 45 градусів та перед тим як починати робити рухи, потрібно зафіксувати пальцем м'яз, від якого ви почнете рухатися далі. Таким чином ваша шкіра не буде розтягуватися. 

Нагадаємо, як прибрати жир на животі.

Вас також можуть зацікавити новини: