Львів. 27 травня. УНІАН. Голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк під час презентації Міжнародного фестивалю класичних автомобілів «Леополіс Гран Прі» та представлення його головної спортивної нагороди – Великого Кубку «Леополіс Гран Прі» подарував Львівському клубу власників антикварних запорожців ЗАЗ «Козак» – автомобіль «ЗАЗ-965».

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

«Ми довго шукали цей автомобіль, це раритет, раніше на «горбатих» соромились їздити, а тепер це престижно», – додав голова ЛОДА.

Відео дня

Голова Львівської ОДА високо оцінив намагання авто-фан-клубу на практиці втілити домовленості між Львівщиною та Люблінським воєводством (Республіка Польща) про створення українсько-польського автомобільного туристичного маршруту Люблін-Замосць- Жовква-Львів.

У межах презентації ралі також відбувся аукціон, кошти від якого підуть на реставрацію та відновлення меморіальної пам’ятної дошки переможцям історичних перегонів на трасі «Львівський трикутник». Голова ЛОДА зробив свій внесок у відновлення меморіальної дошки, придбавши на аукціоні іграшкового «Запорожця».

Захід проходитиме 10-12 червня у межах відзначення 80-річчя Перших Міжнародних авто змагань «Гран-прі Львова», які стартували вулицями Львова 8 вересня 1930 року та до 20-ї річниці Незалежності України. (ЗАЗ-965 «Запорожець» перший серійний автомобіль, який випускався в Україні).
На учасників та глядачів чекають спортивні шоу-змагання з кільцевих перегонів та гірська олімпійська гонка.

Змагання пройдуть на історичній для міста трасі – "Львівський трикутник". Траса проходила вулицями Вітовського, пл. І Франка, Стрийська, Гвардійська.

Фото «ЛЮФА»