Пам'ятник Невідомому матросу в Одесі пошкодив дитина

В Одесі пам'ятник Невідомому матросу, з якого зникла частина цифр, що позначають дату його відкриття, пошкодила дитина.

Як повідомили УНІАН у комунальному закладі «Центр-077», це встановлено при вивченні запису, знятої з відеокамер зовнішнього спостереження.

Як з'ясувалося, вдень 21 квітня на парковку, недалеко від монумента, на мікроавтобусі прибула молода сім'я – подружжя і двоє дітей, один з яких пошкодив пам'ятник.

«Хлопчик 6-8 років підтягнувся і зірвав бронзову цифру під назвою пам'ятника. Переконані, що дитина не перебувала в абсолютному невіданні всій тяжкості свого вчинку. Також впевнені і в тому, що дорослі, які її супроводжували, все знали і розуміли», - заявили в установі та акцентували, що безпосередньо батьки повинні понести відповідне покарання.

«Якщо залишити все як є, завтра у нас не буде пам'яток, не залишиться пам'яті», - йдеться в повідомленні.

Як уточнив прес-секретар профільного віце-мера Микола Покровський, інцидент зафіксували камери КУ «Центр-077».

За його словами, близько 17:00 хлопчик, намагаючись залізти на пам'ятник, схопився за цифри і відламав їх. За даними прес-секретаря, діти разом з батьками приїхали до монумента на автомобілі Fiat білого кольору. Всі ці дані передані в правоохоронні органи.

Директор департаменту культури та туризму Одеської міської ради Тетяна Маркова назвала те, що трапилося «моральним дном».

«Подібні дії – повна відсутність моральних принципів. Повне неприйняття власної історії... Цифри будуть відновлені силами комунальних служб», - сказала Маркова.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в прес-службі мерії Одеси повідомили, що вандали пошкодили частину напису на монументі Невідомому матросу, розташованому на Алеї Слави.

Довідка УНІАН. Пам'ятник невідомому матросу в Одесі відкрито 9 травня 1960 року. Зведений у пам'ять про моряків, полеглих при обороні і визволенні Одеси в роки Другої світової війни. Монумент знаходиться у Центральному парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка.

В меморіал входить обеліск з червоного граніту заввишки 21 метр, до якого веде Алея Слави. Біля підніжжя обеліска – горить Вічний вогонь. На Алеї Слави в одиночних і братських могилах поховані герої оборони Одеси: льотчики, морські піхотинці, капітани військових кораблів, які доставляли до взятого в облогу міста вантажі, підводники, прикордонники та ін.