Помер Іван Вакарчук / фото УНІАН

Колишній ректор Львівського національного університету імені Івана Франка, екс-міністр освіти Іван Вакарчук помер сьогодні у віці 73 років.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив син померлого, співак Святослав Вакарчук.

Читайте такожВакарчук зізнався, що почав писати вірші про політику

"Сьогодні не стало мого найближчого друга... Людини, яка відчувала, розуміла і знала мене краще, ніж будь-хто на цій Землі... Не стало люблячого чоловіка і батька, і дідуся... Людини, що створила міцну і люблячу сім’ю. Не стало справжнього патріота... Людини, яка своїм розумом і своїм серцем здобувала нашу незалежність, а потім по цеглині розбудовувала рідну державу... Не стало видатного вченого... Людини, закоханої в науку, і вірної їй до останнього подиху... Не стало справжнього вчителя. Людини, що навчила і виховала тисячі інших Людей... Дякую тобі, тато... люблю тебе, і завжди буду любити... З Богом...", - написав він.

"Велика втрата. Від нас пішов Іван Вакарчук. Велика людина, той, хто вмів змінювати життя на краще. Для мене улюблений ректор alma mater, міністр освіти, з яким мав честь співпрацювати, міняючи цю галузь. Вічна пам’ять», написав В’ятрович", - написав екс-голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович. 

Про причини смерті не повідомляють.

Довідка УНІАН. Іван Вакарчук народився 6 березня 1947 року. Протягом 1990-2007 і 2010-2013 років був ректором Львівського національного університету. Доктор фізико-математичних наук (1980). Герой України (2007). Заслужений діяч науки і техніки України. У 2007-2010 роках очолював Міністерство освіти України.

Батько лідера рок-гурту «Океан Ельзи» Святослава Вакарчука.