Чорна експертиза в будівництві: пряма загроза для життя мільйонів українців. Як з нею боротися?

Круглий стіл на тему: «Чорна експертиза в будівництві: пряма загроза для життя мільйонів українців. Як з нею боротися?».

Організатори: Національний експертно-будівельний альянс України.

Планується обговорити проблеми з неякісною експертизою, демпінгом та недобросовісною поведінкою деяких учасників експертного середовища.

Нині в Україні склалась негативна тенденція у сфері дозвільної документації та експертизи в будівництві. Спостерігається значне зниження якості проєктної документації, експертизи такої документації, нехтування встановленими процедурами та нормами. Необхідно також відмітити процес «перекидання» повноважень та відповідальності у сфері видачі дозвільної документації, постійні корупційні скандали, перманентну неврегульованість та відсутність чітких процедур та механізмів.

До речі: успіх урядової програми «Велике будівництво» багато в чому залежить і від якісної експертизи проєктної документації. Як приклад, «чорна» експертиза призводить до реалізації неякісного проєкту будівництва, а відповідно – до погіршення якості і безпеки об’єктів, які де-факто не відповідають ДБН, ДСТУ та можуть бути небезпечними для користувачів. Внаслідок цього втрачається довіра інвесторів до України, адже саме за інвестиційні кошти здійснюється більшість великих інфраструктурних проєктів.

Як наслідок, неякісна інфраструктура веде до зниження привабливості інвестування в інші галузі та гальмує розвиток країни. До участі запрошуються народні депутати України, представники Мінрегіону, професійний об’єднань, громадських організацій, експертних організацій, інші представники ринку.

17:52, 18.05.2021
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся