Нереформована судова система зриває програму цифровізації України

Організатор пресконференції в УНІАН : Інтернет Асоціація України

Тези пресконференції:

·         Окружний адміністративний суд Києва рішенням від 28 жовтня 2021 відкрив дорогу впровадженню неринкового мита на кабельну продукцію розміром понад 20%, що призведе до дефіциту, підвищення інтернет-тарифів і зриву державних програм цифровізації.

·         Дія мита розповсюджується на продукцію, яка не виробляється в Україні, що суперечить принципам захисту інтересів вітчизняного виробника.

·         Рішення щодо необхідності мита ґрунтуються на викривлених, тенденційних посиланнях, при його прийнятті аргументи фахівців і статистичні дані було проігноровано.

·         Впровадження мита на імпорт кабелів призведе до зростання вартості будівництва нових телеком-мереж на понад 20% і до зростання споживацьких тарифів інтернет-доступу на 7-12%.

·         Монополізація ринку кабельної продукції і викликаний ним дефіцит і підвищення цін призведе до зриву урядових програм цифровізації України, зокрема бюджетної програми субвенцій на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості.

·         Для обговорення зазначених питань у противагу кулуарним домовленостям з ознаками лобізму зацікавлених монополістів необхідна дискусія без ігнорування інтересів споживачів, держави і бізнесу.

13:48, 10.11.2021
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся