Стихійні поховання цивільних осіб в умовах збройного конфлікту на Сході України

На пресконференції ГО «Проліска» йтиметься про ситуацію щодо неналежного поховання рідних, які померли або загинули у період проведення активних бойових дій у населених пунктах в Донецькій та Луганській областях та були поховані у воронках від снарядів на подвір’ях, городах або у садкахСела та селища, де є  «стихійні» поховання цивільних осіб, увесь цей час залишаються «закритими», через що люди не можуть відвідувати могили рідних або переховати їх прах. Окрім цього, унеможливлена належна реєстрація поховань померлих, отримання рідними свідоцтва про смерть, оформлення спадщини, реєстрації права власності на зруйноване житло внаслідок отримання його в спадщину та інше. Вирішення подібних питань національним законодавством України належним чином не врегульовано, внаслідок чого суттєво порушуються права людини і громадянина.

Про шляхи вирішення такого болючого і важливого  питання , а також про  допомогу громадянам у складних умовах йтиметься на прес-конференції.

ГО «Проліска»  здійснює свою діяльність за підтримки УВКБ ООН у населених пунктах, що розташовані вздовж лінії розмежування на підконтрольній Уряду України території та з 2014 року надає всебічну допомогу мирному населенню на визначених територіях

14:11, 08.12.2021
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся