100 днів до повернення костелу св. Миколая у лоно Церкви

Вже майже 90 років Церква молиться про повернення костелу св. Миколая, який за радянських часів спочатку експропріювали й занедбали, а потім перетворили на концертний зал. Усі президенти України обіцяли подолати наслідки злочинного комуністичного режиму й повернути костел св. Миколая у користування вірянам, але лише за каденції Володимира Зеленського, після минулорічної вересневої трагедії, влада взяла на себе зобов’язання відновити історичну справедливість й повернути загарбаний більшовиками Миколаївський костел його законному власнику – римсько-католицькій парафії св. Миколая м. Києва.

Крім відповідного розпорядження уряду, між МКІП та парафією св. Миколая укладено Меморандум про передачу Церкві святині не пізніше 01 червня цього року.

Питання для обговорення: подальша доля костелу, його суспільне  значення як римсько-католицької святині та   пам’ятки культури.  Чи буде в костелі орган? Де буде місце його розташування? На чому грунтуються аргументи церкви щодо місця розташування органу? Чи будуть у костелі концерти камерної музики після передачі храму католикам? Чому церква вже майже 30 років добивається повернення костелу св. Миколая у власність парафії? Чи здатна парафія опікуватися храмом і зберегти памятку культури?.

15:22, 22.02.2022
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся