Ілюстрація / REUTERS

З четверга, 21 лютого, в Україні розпочалося похолодання, яке триватиме до кінця тижня.

Такий прогноз погоди в Україні опублікувала синоптик Наталія Діденко у своєму блозі.

Читайте такожСьогодні в Україні похолодає, місцями пройдуть дощі та мокрий сніг (карта)

Відео дня

"Цікаві процеси розпочнуться в Україні вже в четвер, 21 лютого, коли температура повітря почне знижуватися, а фаза опадів на сході України перейде з дощу в мокрий сніг та сніг. Надалі, з 22 лютого, в Україну почне заходити ще холодніше повітря. Арктична повітряна маса зумовить зниження температури повітря на 2-6 градусів", - пише вона.

За прогнозом синоптика, протягом 22-24 лютого в Україні нічна температура повітря становитиме -2...-10 градусів, на північному сході -7...-12 градусів. У денні години також буде холодно, до -1...-6 градусів.

Крім того, до похолодання приєднаються сніг та хуртовини. У п'ятницю, 22 лютого, внаслідок діяльності атмосферних фронтів у більшості областей очікуються сильні опади у вигляді снігу та мокрого снігу, можливе налипання мокрого снігу, ожеледиця та посилення вітру до штормових поривів. У південній частині мокрий сніг чергуватиметься із дощем.

За прогнозом Діденко, з 25 лютого в Україну знову прийде потепління. Температура повітря підвищиться до денних +2...+7 градусів.

Через Україну переміщуватимуться атмосферні фронти, тому опади чергуватимуться із проясненнями.

У Києві 21 лютого очікується слабке похолодання до денних 0-2 градусів морозу. 22 лютого і протягом суботи-неділі у столиці запанують морози. Вночі очікується -3...-9 градусів, вдень температура повітря становитиме -2...-5 градусів. На дорогах та тротуарах буде слизько.

Завтра, 22 лютого, у Києві пройде сніг.  На вихідних опади припиняться, проте морозна погода триватиме. З понеділка, 25 лютого, у Києві почнеться потепління. Нічна температура повітря коливатиметься в межах 2 тепла-2 морозу, а протягом дня досягне +2...+5 градусів.

Нагадаємо, протягом найближчих днів в Україні очікується різка зміна погодних умов.